Michelin-stjerne
Michelin-stjerne til Bjørn Svensson og Galt
Foto: (Julie H .Amundsen)

Michelin-stjerne til Bjørn Svensson og Galt

Det ble en ny stjerne til Norge, nemlig til Bjørn Svensson og teamet på Galt, dermed fikk de og Oslo tilbake stjernen de mistet da Fauna ble lagt ned.
Aase E. Jacobsen
19 Februar 2018 - 20:08

Norge har nå ved siden av de tre stjernene til Maaemo, i alt fem restauranter med en Michelin-stjerne, nemlig Statholdergaarden, Kontrast, Re-Naa, Sabi Omakase og nå også Galt. Bare et halvår etter åpningen. Det er andre gangen Bjørn Svensson kaprer en Michelin-stjerne kort etter åpning. Sist det skjedde var med Fauna. Som altså ble lagt ned i 2016. Fauna mottok sin Michelin-stjerne trekvart år etter åpning. Bjørn Svensson er dermed Norges fremste stjernegrossist, og Michelin-yndling,  all den tid han også fikk en stjerne for forløperen Restauranr Oscarsgate som ble lagt ned i 2012.

Les mer om den nye stjernerestauranten i Oslo 

Den største stjernefangsten i forbindelse med lanseringen av Michelin Guide Nordic fikk Sverige som fikk en ny trestjerner, Frantzen i Stockholm som også åpnet ganske nylig, men så har jo Bjørn Frantzen ligget i kortene helt siden han var med på Frantzen/Lindeberg. Sverige har i tillegg en ny tostjerner Daniel Berlin i Skåne, og kan nå glede seg over til sammen fire tostjernere og 23 enstjernere.

Ingen nordiske restauranter mistet stjernene denne gangen. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her