Miljøvennlig hotell

Rezidor blir det første hotellselskapet i verden som tilbyr gjester å nøytralisere utslippet av karbondioksid (CO2) under hotelloppholdet.

Betalingen for dette skal skje i form av bonuspoeng.
 
Rezidor har inngått en avtale med CarbonNeutral Company. Dette er et konsulentselskap som jobber med spørsmål knyttet til klima og utslipp av karbondioksid.
 
Avtalen innebærer at medlemmene i Rezidors lojalitetsprogram kan bytte bonuspoeng mot nøytralisering av karbondioksid. Det er gratis for gjestene å registrere seg i selskapets lojalitetsprogram.

En overnatting på et Radisson SAS-hotell gir i snitt 3000 poeng. Ved å innløse 2000 av disse poengene kompenserer hotellgjestene for cirka 270 kg karbondioksid, som tilsvarer ett til to hotellopphold, inkludert reise til og fra med bil.
Fornybart
I Norge kjøper Rezidor miljøsertifisert kraft fra Troms Kraft. Det betyr kort sagt at all kraft kommer fra fornybare energikilder. Det gir ingen utslipp av klimagassen CO2 eller radioaktive stoffer og sparer miljøet for 20.000-25.000 tonn CO2 hvert år.

The CarbonNeutral Company har målt utslippet av drivhusgasser som følge av Rezidors hotellvirksomhet. Utslippene vil bli balansert ved å formidle penger til prosjekter som reduserer utslippene av CO2. Blant disse prosjektene er vindkraftinitiativ i India, energieffektivisering på Jamaica og metanrenseprosjekter i USA.

Energiprogram
For å minimere innvirkningen på global oppvarming, innførte Rezidor et energiprogram i 2001. Dette inkluderer blant annet kvartalsvis måling og rapportering av energiforbruk på de enkelte hotellene og på hotellene samlet. I 2006 ble energiforbruket per kvadratmeter redusert med åtte prosent sammenlignet med 2005.

Dessuten har over 70 prosent av alle Rezidor-hotellene installert energieffektiv belysning.

Noen av hotellene har også installert solpaneler og andre fornybare energiløsninger.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen