Miljøvennlig hotell

Rezidor blir det første hotellselskapet i verden som tilbyr gjester å nøytralisere utslippet av karbondioksid (CO2) under hotelloppholdet.
Redaksjonen
12 Februar 2007 - 13:00

Betalingen for dette skal skje i form av bonuspoeng.
 
Rezidor har inngått en avtale med CarbonNeutral Company. Dette er et konsulentselskap som jobber med spørsmål knyttet til klima og utslipp av karbondioksid.
 
Avtalen innebærer at medlemmene i Rezidors lojalitetsprogram kan bytte bonuspoeng mot nøytralisering av karbondioksid. Det er gratis for gjestene å registrere seg i selskapets lojalitetsprogram.

En overnatting på et Radisson SAS-hotell gir i snitt 3000 poeng. Ved å innløse 2000 av disse poengene kompenserer hotellgjestene for cirka 270 kg karbondioksid, som tilsvarer ett til to hotellopphold, inkludert reise til og fra med bil.
Fornybart
I Norge kjøper Rezidor miljøsertifisert kraft fra Troms Kraft. Det betyr kort sagt at all kraft kommer fra fornybare energikilder. Det gir ingen utslipp av klimagassen CO2 eller radioaktive stoffer og sparer miljøet for 20.000-25.000 tonn CO2 hvert år.

The CarbonNeutral Company har målt utslippet av drivhusgasser som følge av Rezidors hotellvirksomhet. Utslippene vil bli balansert ved å formidle penger til prosjekter som reduserer utslippene av CO2. Blant disse prosjektene er vindkraftinitiativ i India, energieffektivisering på Jamaica og metanrenseprosjekter i USA.

Energiprogram
For å minimere innvirkningen på global oppvarming, innførte Rezidor et energiprogram i 2001. Dette inkluderer blant annet kvartalsvis måling og rapportering av energiforbruk på de enkelte hotellene og på hotellene samlet. I 2006 ble energiforbruket per kvadratmeter redusert med åtte prosent sammenlignet med 2005.

Dessuten har over 70 prosent av alle Rezidor-hotellene installert energieffektiv belysning.

Noen av hotellene har også installert solpaneler og andre fornybare energiløsninger.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her