– Min viktigste deal

– Min viktigste deal

Stordalen kjøper luksushoteller i København.
21 Juni 2013 - 21:50

– Den største og viktigste dealen jeg har gjort i min hotellkarriere, sier og styreleder Petter Stordalen i Nordic Choice Hotels til E24.

Gjennom Nordic Choice Hotels har hotellinvestoren kjøpt de to mest sentrale hotellene i den danske hovedstaden: luksushotellene Skt. Petri og Vesterbro. I tillegg har Stordalen sikret seg Hotel Amaranten i Stockholm. Prisen på hotellene er hemmelig.

LES OGSÅ: Stordalen i Bergens hjerte

Selgeren av de tre lukushotellene er konkurrent og First Hotels-eier Asmund Haare.

De to kjenner hverandre godt fra før - det var Haare som fikk Stordalen ut av det danske markedet i 2010. Da hadde Stordalen vært i Danmark i ti år, hvor han hadde tapt 800 millioner kroner. Haare kjøpte Stordalen ut av det danske marerittet, men fikk heller ikke dreis på markedet.

Nå er First-sjefen meget godt fornøyd med salget til Stordalen, og sier gevinsten blir på over en halv milliard norske kroner. Fortsatt driver First Hotels ni hoteller i København.

For Stordalens del er ambisjonen om å bli nummer én i samtlige store skandinaviske byer, snart i boks.

– I motsetning til forrige gang både eier vi og drifter selv. Nå slipper vi å ta hensyn til andre og bestemmer selv hvilke restauranter, og barer og kvalitet hotellene skal ha, sier han til E24.no.

Overtakelsen skjer 1.juli i år, mens hotellene ventes å få Nordic Choice Hotels-navn i løpet av høsten.

LES OGSÅ: Thon overtar Britannia

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her