– Min viktigste deal

– Min viktigste deal

Stordalen kjøper luksushoteller i København.

– Den største og viktigste dealen jeg har gjort i min hotellkarriere, sier og styreleder Petter Stordalen i Nordic Choice Hotels til E24.

Gjennom Nordic Choice Hotels har hotellinvestoren kjøpt de to mest sentrale hotellene i den danske hovedstaden: luksushotellene Skt. Petri og Vesterbro. I tillegg har Stordalen sikret seg Hotel Amaranten i Stockholm. Prisen på hotellene er hemmelig.

LES OGSÅ: Stordalen i Bergens hjerte

Selgeren av de tre lukushotellene er konkurrent og First Hotels-eier Asmund Haare.

De to kjenner hverandre godt fra før - det var Haare som fikk Stordalen ut av det danske markedet i 2010. Da hadde Stordalen vært i Danmark i ti år, hvor han hadde tapt 800 millioner kroner. Haare kjøpte Stordalen ut av det danske marerittet, men fikk heller ikke dreis på markedet.

Nå er First-sjefen meget godt fornøyd med salget til Stordalen, og sier gevinsten blir på over en halv milliard norske kroner. Fortsatt driver First Hotels ni hoteller i København.

For Stordalens del er ambisjonen om å bli nummer én i samtlige store skandinaviske byer, snart i boks.

– I motsetning til forrige gang både eier vi og drifter selv. Nå slipper vi å ta hensyn til andre og bestemmer selv hvilke restauranter, og barer og kvalitet hotellene skal ha, sier han til E24.no.

Overtakelsen skjer 1.juli i år, mens hotellene ventes å få Nordic Choice Hotels-navn i løpet av høsten.

LES OGSÅ: Thon overtar Britannia

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen