Mindre Beaujolais - mer julebord

Beaujolais Nouveau-festen på Grand Nordic Hotel i Harstad blir mindre enn tidligere. Til gjengjeld blir det mer julebord.

Det sier Karl Anders Lauritzen, food and beverage-sjef på Grand Nordic Hotell.
 
Han kan ikke engang være sikker på at det blir Beaujolais Nouveau-aften i hotellets regi i år.
 
- Vi jobber med å få til et godt, men mindre opplegg enn tidligere år. Vi er ikke helt sikre på at vi får det til, og årsaken er at arrangementet i år skjer den 20. november. Dette er den tredje torsdag i november, dagen før julebordsesongen smeller i gang for fullt her i huset, sier Lauritsen til Harstad Tidende.
 
Tradisjon
Arrangementet har lange tradisjoner, og har hatt stor popularitet opp gjennom årene. Men i år kommer det ubehagelig tett inn på første julebord.
 
Stor interesse
- Interessen for årets julebord har vært nesten vanvittig. Vi kan i en sesong bordsette 4 000 spisegjester på Grand. Plass nummer 2 600 er solgt. Den som ikke har bestemt seg nå, har det sannelig travelt, sier Lauritsen.
 
Han forteller at pågangen til julebordene er uvanlig stor.
 
Vil ha pause
- Jeg tror folk vil ha pause fra et nyhetsbilde full av krise og dårlig økonomi. De har ikke råd å reise noe sted, slik som de senere årene. Men julebord er innenfor rekkevidden, sier han.
 
Feiringen av fersk, fransk vin kan altså ryke i Harstad. Til gjengjeld er det duket for fulle julebord.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen