Mindre mattilsyn på kvelden

Mattilsynet har ikke råd til å sjekke om spisesteder har god hygiene i åpningstiden
Redaksjonen
04 September 2007 - 02:24

Det er bare rundt ni måneder siden Mattilsynet fant rotter, kakkerlakker og skitne kjøkken. Man skulle tro at slike funn ville gjøre at Mattilsynet ville ta kontroller oftere. Slik blir det trolig ikke. Skal vi tror distriktssjef Kjetil Berg har ikke tilsynet lenger råd til å sjekke at spisesteder har god hygiene i åpningstiden.
 
Stengte 33
Under aksjonen Rent bord i oktober og november i fjor stengte Mattilsynet 33 spisesteder. Da snakker vi bare om Oslo. Nå kutter tilsynet kraftig ned på kontrollen. Det hele handler om å slippe å betale overtids- og kveldstillegg. Derfor sendes kontrollørene stort sett ut på dagtid. Problemet er jo at da er det mange spisesteder som har liten aktivitet eller ikke engang holder åpent.
 
Uregelmessig
- Når vi er regelmessig ute i butikker og restauranter på kveldstid, avdekker vi en del vi ikke kan se på dagtid. Det er enklere for virksomheter som har urent mel i posen, det vil si dårlig hygiene, å slippe unna i år enn i fjor, sier Berg til Dagsavisen.
 
­- Det blir som å fiske med et garn med større masker: Mer kan gå igjennom.
 
15 millioner mindre
Større lønnsutgifter og prisstigning er årsaken til at Mattilsynet totalt har 15 millioner kroner mindre å rutte med i år enn i fjor, opplyser administrasjonsdirektør Jarleif Nordheim ved Mattilsynets hovedkontor.
 
Et argument for å opprette Mattilsynet i 2004 var å spare penger: I løpet av fire år skal etaten totalt kutte 100 millioner kroner. Landbruks- og matdepartementet snører pengesekken enda tettere sammen neste år.
 
Distriktskontorene får selv bestemme hvor de skal spare penger, med ett unntak: Tilsynet med sjømat får de ikke røre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her