Mindre mattilsyn på kvelden

Mattilsynet har ikke råd til å sjekke om spisesteder har god hygiene i åpningstiden
Redaksjonen
04 September 2007 - 03:24

Det er bare rundt ni måneder siden Mattilsynet fant rotter, kakkerlakker og skitne kjøkken. Man skulle tro at slike funn ville gjøre at Mattilsynet ville ta kontroller oftere. Slik blir det trolig ikke. Skal vi tror distriktssjef Kjetil Berg har ikke tilsynet lenger råd til å sjekke at spisesteder har god hygiene i åpningstiden.
 
Stengte 33
Under aksjonen Rent bord i oktober og november i fjor stengte Mattilsynet 33 spisesteder. Da snakker vi bare om Oslo. Nå kutter tilsynet kraftig ned på kontrollen. Det hele handler om å slippe å betale overtids- og kveldstillegg. Derfor sendes kontrollørene stort sett ut på dagtid. Problemet er jo at da er det mange spisesteder som har liten aktivitet eller ikke engang holder åpent.
 
Uregelmessig
- Når vi er regelmessig ute i butikker og restauranter på kveldstid, avdekker vi en del vi ikke kan se på dagtid. Det er enklere for virksomheter som har urent mel i posen, det vil si dårlig hygiene, å slippe unna i år enn i fjor, sier Berg til Dagsavisen.
 
­- Det blir som å fiske med et garn med større masker: Mer kan gå igjennom.
 
15 millioner mindre
Større lønnsutgifter og prisstigning er årsaken til at Mattilsynet totalt har 15 millioner kroner mindre å rutte med i år enn i fjor, opplyser administrasjonsdirektør Jarleif Nordheim ved Mattilsynets hovedkontor.
 
Et argument for å opprette Mattilsynet i 2004 var å spare penger: I løpet av fire år skal etaten totalt kutte 100 millioner kroner. Landbruks- og matdepartementet snører pengesekken enda tettere sammen neste år.
 
Distriktskontorene får selv bestemme hvor de skal spare penger, med ett unntak: Tilsynet med sjømat får de ikke røre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning
Dagens rett

Lag en liten festmeny med krabbe - og en sommerlig søt avslutning

Ta for deg av sesongens beste råvarer og lag et festmåltid med krabbe denne helgen. Prøv denne deilige treretters menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her