Mindre mattilsyn på kvelden

Mattilsynet har ikke råd til å sjekke om spisesteder har god hygiene i åpningstiden
Redaksjonen
04 September 2007 - 03:24

Det er bare rundt ni måneder siden Mattilsynet fant rotter, kakkerlakker og skitne kjøkken. Man skulle tro at slike funn ville gjøre at Mattilsynet ville ta kontroller oftere. Slik blir det trolig ikke. Skal vi tror distriktssjef Kjetil Berg har ikke tilsynet lenger råd til å sjekke at spisesteder har god hygiene i åpningstiden.
 
Stengte 33
Under aksjonen Rent bord i oktober og november i fjor stengte Mattilsynet 33 spisesteder. Da snakker vi bare om Oslo. Nå kutter tilsynet kraftig ned på kontrollen. Det hele handler om å slippe å betale overtids- og kveldstillegg. Derfor sendes kontrollørene stort sett ut på dagtid. Problemet er jo at da er det mange spisesteder som har liten aktivitet eller ikke engang holder åpent.
 
Uregelmessig
- Når vi er regelmessig ute i butikker og restauranter på kveldstid, avdekker vi en del vi ikke kan se på dagtid. Det er enklere for virksomheter som har urent mel i posen, det vil si dårlig hygiene, å slippe unna i år enn i fjor, sier Berg til Dagsavisen.
 
­- Det blir som å fiske med et garn med større masker: Mer kan gå igjennom.
 
15 millioner mindre
Større lønnsutgifter og prisstigning er årsaken til at Mattilsynet totalt har 15 millioner kroner mindre å rutte med i år enn i fjor, opplyser administrasjonsdirektør Jarleif Nordheim ved Mattilsynets hovedkontor.
 
Et argument for å opprette Mattilsynet i 2004 var å spare penger: I løpet av fire år skal etaten totalt kutte 100 millioner kroner. Landbruks- og matdepartementet snører pengesekken enda tettere sammen neste år.
 
Distriktskontorene får selv bestemme hvor de skal spare penger, med ett unntak: Tilsynet med sjømat får de ikke røre.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her