Minner om Toscana

Denne kraftige suppen stammer fra det eminente og genuint toscanske kjøkkenet på Castello Banfi hvor en gjeng vinkelnere var gjester under fjorårets studietur. Nedtegnet av Svein T. Sandvold.

ZUPPA DE PANE

6-8 porsjoner

2 eller 3 blad frisk salvie
1 eller 2 fedd frisk hvitløk
2 eller 3 mellomstore løk
8 mellomstore gulrøtter
½ mellomstor sellerirot
2 medium squash
250 g ren frisk spinat og 250 g hodekål
1 liter grønnsakskraft eller hønsekraft/buljongterninger
1 kg brune bønner
800 g tomater
Extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Bløtlegg bønnene i rikelig vann over natten. Neste dag kokes bønnene i vann som dekker, sammen med en halv spiseskje salt, salvien og hvitløken i 1 til 11/2 time.
Kutt løk, selleri og gulrøtter, fres i olje i 10 - 15 minutter. Tilsett squash og kraften og bring det opp til kokepunktet. Tilsett så spinat, hodekål, tomater og la det småkoke i ca, 1 time. Når bønnene er kokt, tilsettes de i suppen sammen med det kokende vannet, smak til med salt og pepper. Så skal suppen trekke på kokepunktet i ca,. en time, rør innimellom slik at den ikke fester seg i gryten.
Serveres med brød (en dag gammelt toskansk brød), gjerne hjemmelaget ciabatta, som garneres med løk og extra vergine olivenolje.

Vinforslag: Rosso di Montalcino 1998 Castello Banfi Toscana Italia KK166298 EQ kr 152,97
Flott fruktig duft med nydelig kirsebær- og fatpreg.  God saftig smak, fin rikdom og balanse, behagelig og godt integrert fatpreg i finishen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen