Mister bevillingen for utgått vin

Bakgaarden Pub og Losji på brygga i Tvedestrand fikk besøk av skjenkekontrollen som fant alkoholfri vin i hylla som var over best-før-dato.
Redaksjonen
04 September 2009 - 17:00

Nå kan serveringsstedet bli straffet med inndragning av skjenkebevillingen i 20 dager.
- I utgangspunktet legger jeg meg flat. Brudd på skjenkereglene skal ikke forekomme. Men i dette tilfellet reagerer jeg, sier Maria Aanby til Tvedestrandsposten.

Kan selge den
Hun har vært i kontakt med Mattilsynet som har opplyst at man faktisk kan selge og servere alkoholfri vin etter utgangen av best-før-datoen, dersom ikke kvaliteten er forringet. - Disse flaskene sto jo uåpnet og kjølig, påpeker Aanby til avisen.

Også i februar 2008 var Securitas-vaktene på besøk. Da reagerte de på fargen på den alkoholfrie vinen som sto i hylla til puben. Den gang var det ingen datostempling på flaskene. Maria Aanby fikk likevel en skriftlig advarsel av Tvedestrand kommune.

- Etter å ha mottatt denne advarselen, gikk jeg umiddelbart til Vinmonopolet i Arendal for å kjøpe nye flasker med alkoholfri vin, forteller hun til Tvedestrandsposten.

Alkoholfri vin er imidlertid ikke det det selges mest av på polet, og det viste seg at vinen hadde stått i polhylla en stund, og best-før-datoen utløp bare noen måneder etter at pubinnehaveren kjøpte dem. Datomerkingen er en følge av et EU-direktiv som kom for noen få år siden.

Polet har også problemer
Vinmonopolet fortalte henne at den alkoholfrie vinen er holdbar lenge etter utløpsdatoen. I tillegg fikk hun opplyst at også polet har problemer med at vinen blir stående en stund i hyllene, fordi det er lite omsetning av denne typen produkter.

Hun har drevet puben på brygga i Tvedestrand i ni år. I løpet av disse årene har det kun vært én gjest som har bestilt ett glass alkoholfri vin.

Det er politikerne i Tvedestrand som avgjør hvilken straff Aanby skal få for at den alkoholholdige vinen ikke var innenfor best før-datoen da kontrollørene kom på besøk. Rådmann Jarle Bjørn Hanken mener inndragningen av skjenkebevillingen i 20 dager er passende straff.

Tror på de folkevalgte
- Jeg håper og tror politikerne har et annet syn, sier Aanby. Pubinnehaveren understreker at hun bruker mye ressurser på å holde lover og regler, og å påse at det er ordentlig og greit på skjenkestedet.

Tærer på økonomien
Dersom kommunestyret vedtar å inndra skjenkebevillingen, vil det selvsagt få økonomiske følger.

- Dette er et lite sted, og vi har ikke verdens beste økonomi. Vi skal nok tåle det, men jeg håper jo de folkevalgte ser at dette blir urettferdig, sier Aanby.

Skjenkebruddsaken blir behandlet av livsløpskomiteen førstkommende tirsdag, og av kommunestyret uka etter, melder Tvedestrandposten.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her