Mistet bevillingen

Eierne av Anchor hotell i Berlevåg er forbannet etter at de mistet skjenkebevillingen sin.
Redaksjonen
10 November 2008 - 15:00

Fredag 31. oktober ble eierne av hotellet i Berlevåg kalt inn til rådmannen. Der ble de underrettet om at kommunen vurderte å inndra skjenkebevillingen deres.
 
Samme dag vedtok kommunen akkurat det. Løyvet ble inndratt med umiddelbar virkning i en uke. Grunnlaget var at deres lokale bestemmelser sier at det ikke er lov å skjenke alkohol utendørs etter 15. september. Dette mente kommunen var gjort.
 
Tor Raimond Sivertsen er medeier i hotellet. Han sier til Finnmarken at siden han var i Tromsø, visste han ikke at vedtaket ble gjort den fredagen.
 
Derfor skjenket hotellet uten løyve gjennom hele den påfølgende helgen.
 
Rådmannen har fått delegert myndighet til å inndra bevilgninger av kommunestyret. Fordi hotellet ikke rettet seg etter hans avgjørelse, valgte han å inndra løyvet ut året.
 
Lever på puben
Sivertsen sier til Finnmarken at hotellet med det mister mye av livsgrunnlaget sitt.
 
- Vi mister alt. Nå er det svart. Pengene tjener vi på puben, og det er nesten sånn at vi kan slå oss selv konkurs, sier Sivertsen.
 
Sivertsen mener at rådmannen har vært for streng.
 
- Vi blir jo straffet som om vi har drept folk.
 
Bagateller
Grunnen til at kommunen vedtok å inndra løyvet i utgangspunket er fordi hotellgjester har nytt alkohol på de utendørs røykearealene til puben.
 
Skjenket ulovlig
Rådmann Bjørn-Ove Persgård mener å ha sitt på det rene.
 
- De overholdt ikke den første inndragelsen av løyvet, og da var vi nødt til å reagere. Derfor tok vi bevillingen ut året, sier han til Finnmarken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her