Mistet bevillingen

Eierne av Anchor hotell i Berlevåg er forbannet etter at de mistet skjenkebevillingen sin.
Redaksjonen
10 November 2008 - 16:00

Fredag 31. oktober ble eierne av hotellet i Berlevåg kalt inn til rådmannen. Der ble de underrettet om at kommunen vurderte å inndra skjenkebevillingen deres.
 
Samme dag vedtok kommunen akkurat det. Løyvet ble inndratt med umiddelbar virkning i en uke. Grunnlaget var at deres lokale bestemmelser sier at det ikke er lov å skjenke alkohol utendørs etter 15. september. Dette mente kommunen var gjort.
 
Tor Raimond Sivertsen er medeier i hotellet. Han sier til Finnmarken at siden han var i Tromsø, visste han ikke at vedtaket ble gjort den fredagen.
 
Derfor skjenket hotellet uten løyve gjennom hele den påfølgende helgen.
 
Rådmannen har fått delegert myndighet til å inndra bevilgninger av kommunestyret. Fordi hotellet ikke rettet seg etter hans avgjørelse, valgte han å inndra løyvet ut året.
 
Lever på puben
Sivertsen sier til Finnmarken at hotellet med det mister mye av livsgrunnlaget sitt.
 
- Vi mister alt. Nå er det svart. Pengene tjener vi på puben, og det er nesten sånn at vi kan slå oss selv konkurs, sier Sivertsen.
 
Sivertsen mener at rådmannen har vært for streng.
 
- Vi blir jo straffet som om vi har drept folk.
 
Bagateller
Grunnen til at kommunen vedtok å inndra løyvet i utgangspunket er fordi hotellgjester har nytt alkohol på de utendørs røykearealene til puben.
 
Skjenket ulovlig
Rådmann Bjørn-Ove Persgård mener å ha sitt på det rene.
 
- De overholdt ikke den første inndragelsen av løyvet, og da var vi nødt til å reagere. Derfor tok vi bevillingen ut året, sier han til Finnmarken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør noe nytt med grillkyllingen
Dagens rett

Gjør noe nytt med grillkyllingen

Når du frister med kyllinglår, er det ingen problemer med å få selv de yngste til å spise gulrøtter. Prøv bare denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her