Mistet bevillingen

Eierne av Anchor hotell i Berlevåg er forbannet etter at de mistet skjenkebevillingen sin.

Fredag 31. oktober ble eierne av hotellet i Berlevåg kalt inn til rådmannen. Der ble de underrettet om at kommunen vurderte å inndra skjenkebevillingen deres.
 
Samme dag vedtok kommunen akkurat det. Løyvet ble inndratt med umiddelbar virkning i en uke. Grunnlaget var at deres lokale bestemmelser sier at det ikke er lov å skjenke alkohol utendørs etter 15. september. Dette mente kommunen var gjort.
 
Tor Raimond Sivertsen er medeier i hotellet. Han sier til Finnmarken at siden han var i Tromsø, visste han ikke at vedtaket ble gjort den fredagen.
 
Derfor skjenket hotellet uten løyve gjennom hele den påfølgende helgen.
 
Rådmannen har fått delegert myndighet til å inndra bevilgninger av kommunestyret. Fordi hotellet ikke rettet seg etter hans avgjørelse, valgte han å inndra løyvet ut året.
 
Lever på puben
Sivertsen sier til Finnmarken at hotellet med det mister mye av livsgrunnlaget sitt.
 
- Vi mister alt. Nå er det svart. Pengene tjener vi på puben, og det er nesten sånn at vi kan slå oss selv konkurs, sier Sivertsen.
 
Sivertsen mener at rådmannen har vært for streng.
 
- Vi blir jo straffet som om vi har drept folk.
 
Bagateller
Grunnen til at kommunen vedtok å inndra løyvet i utgangspunket er fordi hotellgjester har nytt alkohol på de utendørs røykearealene til puben.
 
Skjenket ulovlig
Rådmann Bjørn-Ove Persgård mener å ha sitt på det rene.
 
- De overholdt ikke den første inndragelsen av løyvet, og da var vi nødt til å reagere. Derfor tok vi bevillingen ut året, sier han til Finnmarken.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen