Mistet bevillingen

Eierne av Anchor hotell i Berlevåg er forbannet etter at de mistet skjenkebevillingen sin.
Redaksjonen
10 November 2008 - 15:00

Fredag 31. oktober ble eierne av hotellet i Berlevåg kalt inn til rådmannen. Der ble de underrettet om at kommunen vurderte å inndra skjenkebevillingen deres.
 
Samme dag vedtok kommunen akkurat det. Løyvet ble inndratt med umiddelbar virkning i en uke. Grunnlaget var at deres lokale bestemmelser sier at det ikke er lov å skjenke alkohol utendørs etter 15. september. Dette mente kommunen var gjort.
 
Tor Raimond Sivertsen er medeier i hotellet. Han sier til Finnmarken at siden han var i Tromsø, visste han ikke at vedtaket ble gjort den fredagen.
 
Derfor skjenket hotellet uten løyve gjennom hele den påfølgende helgen.
 
Rådmannen har fått delegert myndighet til å inndra bevilgninger av kommunestyret. Fordi hotellet ikke rettet seg etter hans avgjørelse, valgte han å inndra løyvet ut året.
 
Lever på puben
Sivertsen sier til Finnmarken at hotellet med det mister mye av livsgrunnlaget sitt.
 
- Vi mister alt. Nå er det svart. Pengene tjener vi på puben, og det er nesten sånn at vi kan slå oss selv konkurs, sier Sivertsen.
 
Sivertsen mener at rådmannen har vært for streng.
 
- Vi blir jo straffet som om vi har drept folk.
 
Bagateller
Grunnen til at kommunen vedtok å inndra løyvet i utgangspunket er fordi hotellgjester har nytt alkohol på de utendørs røykearealene til puben.
 
Skjenket ulovlig
Rådmann Bjørn-Ove Persgård mener å ha sitt på det rene.
 
- De overholdt ikke den første inndragelsen av løyvet, og da var vi nødt til å reagere. Derfor tok vi bevillingen ut året, sier han til Finnmarken.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter
Ukens kake

Lag en vri på lussekattene i år: Safranboller med pistasjnøtter

Safranboller er en luciaklassiker, som her får en vri med godt pistasjfyll. De smaker derfor godt også på andre dager enn den 13. desember.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne
Dagens rett

Suppe med søtpotet og ingefær er for medisin å regne

I dag serverer vi en rykende het, aromatisk og kremet søtpotetsuppe som får varmen til å bre seg i kroppen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her