Moestue fikk første tilslag

Sikret seg burgundgodbiter på Hospices de Beaune-auksjonen.
Redaksjonen
30 November 2010 - 17:44

På forhånd var det stor usikkerhet knyttet til hvor stor prisøkningen på auksjonen av burgundvinene under årets auksjon på Hospices de Beaune ville bli.

Auksjonshuset Christies hadde gjort flere pr-framstøt mot det kinesiske markedet, og Burgund-eksperten Jasper Morris MW (Berry Bros) var redd for at kinesere kunne drive prisene opp med 30 til 50 prosent over fjorårets, skriver Christopher Moestue i Mosteue Grape Selections i en pressemelding.

Den norske vinimportøren satte standarden for kvelden, da Moestue fikk tilslaget på den første lotten, Beaune 1er Cru Cuvée les Dames Hospitalières, for 4.500 euro per fat (3 fat innkjøpt). Resten av fatene gikk for samme pris eller høyere. Sammenlignet med fjoråret var dette en høy pris, hvor enkelte fat av denne cuvéen gikk for overraskende lave priser, ned til kun 3000 euro.

- I 2008 var 4000 euro den vanligste prisen. Dette viser kompleksiteten ved kjøp av første lott, sier Christopher Moestue.

- Prisene steg ikke like mye som fryktet. Kineserne har ennå ikke fått smaken på vinkjøp hvor flaskene ikke leveres med en gang, sier han.

Fasit for auksjonen ble at rød- og hvitvinsprisene gjennomsnittlig steg henholdsvis 12,6 prosent og 15,7 prosent.

Auksjonen Hospices de Beaune holdes hver tredje søndag i november og er verdens eldste veldedighetsauksjon. Cirka 10 prosent av vinene som ble auksjonert bort, gikk til kinesiske kunder. Amerikanerne, vanligvis store kunder, kjøpte bare 1,6 prosent av årets avling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist
Ukens drink
Mulled wine

Prøv britenes versjon av gløgg og bli overbevist

I mulled wine er det rødvin og krydder, og ikke sterkere saker, som ofte er tilfellet med hjemmelaget gløgg. Det gjør den snillere for alle. Varmer godt gjør den likevel.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her