Moestue fikk første tilslag

Sikret seg burgundgodbiter på Hospices de Beaune-auksjonen.
Redaksjonen
30 November 2010 - 17:44

På forhånd var det stor usikkerhet knyttet til hvor stor prisøkningen på auksjonen av burgundvinene under årets auksjon på Hospices de Beaune ville bli.

Auksjonshuset Christies hadde gjort flere pr-framstøt mot det kinesiske markedet, og Burgund-eksperten Jasper Morris MW (Berry Bros) var redd for at kinesere kunne drive prisene opp med 30 til 50 prosent over fjorårets, skriver Christopher Moestue i Mosteue Grape Selections i en pressemelding.

Den norske vinimportøren satte standarden for kvelden, da Moestue fikk tilslaget på den første lotten, Beaune 1er Cru Cuvée les Dames Hospitalières, for 4.500 euro per fat (3 fat innkjøpt). Resten av fatene gikk for samme pris eller høyere. Sammenlignet med fjoråret var dette en høy pris, hvor enkelte fat av denne cuvéen gikk for overraskende lave priser, ned til kun 3000 euro.

- I 2008 var 4000 euro den vanligste prisen. Dette viser kompleksiteten ved kjøp av første lott, sier Christopher Moestue.

- Prisene steg ikke like mye som fryktet. Kineserne har ennå ikke fått smaken på vinkjøp hvor flaskene ikke leveres med en gang, sier han.

Fasit for auksjonen ble at rød- og hvitvinsprisene gjennomsnittlig steg henholdsvis 12,6 prosent og 15,7 prosent.

Auksjonen Hospices de Beaune holdes hver tredje søndag i november og er verdens eldste veldedighetsauksjon. Cirka 10 prosent av vinene som ble auksjonert bort, gikk til kinesiske kunder. Amerikanerne, vanligvis store kunder, kjøpte bare 1,6 prosent av årets avling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her