Moestue fikk første tilslag

Sikret seg burgundgodbiter på Hospices de Beaune-auksjonen.
Redaksjonen
30 November 2010 - 18:44

På forhånd var det stor usikkerhet knyttet til hvor stor prisøkningen på auksjonen av burgundvinene under årets auksjon på Hospices de Beaune ville bli.

Auksjonshuset Christies hadde gjort flere pr-framstøt mot det kinesiske markedet, og Burgund-eksperten Jasper Morris MW (Berry Bros) var redd for at kinesere kunne drive prisene opp med 30 til 50 prosent over fjorårets, skriver Christopher Moestue i Mosteue Grape Selections i en pressemelding.

Den norske vinimportøren satte standarden for kvelden, da Moestue fikk tilslaget på den første lotten, Beaune 1er Cru Cuvée les Dames Hospitalières, for 4.500 euro per fat (3 fat innkjøpt). Resten av fatene gikk for samme pris eller høyere. Sammenlignet med fjoråret var dette en høy pris, hvor enkelte fat av denne cuvéen gikk for overraskende lave priser, ned til kun 3000 euro.

- I 2008 var 4000 euro den vanligste prisen. Dette viser kompleksiteten ved kjøp av første lott, sier Christopher Moestue.

- Prisene steg ikke like mye som fryktet. Kineserne har ennå ikke fått smaken på vinkjøp hvor flaskene ikke leveres med en gang, sier han.

Fasit for auksjonen ble at rød- og hvitvinsprisene gjennomsnittlig steg henholdsvis 12,6 prosent og 15,7 prosent.

Auksjonen Hospices de Beaune holdes hver tredje søndag i november og er verdens eldste veldedighetsauksjon. Cirka 10 prosent av vinene som ble auksjonert bort, gikk til kinesiske kunder. Amerikanerne, vanligvis store kunder, kjøpte bare 1,6 prosent av årets avling.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her