Moestue Grape Selections AS

Redaksjonen
18 Mars 2003 - 10:26

Navn: Moestue Grape Selections AS
Besøksadresse: Sinsenveien 45, 0585 Oslo
Postadresse: Postboks 6500 Rodeløkka, 0501 Oslo
Telefon / faks: 22159350 / 22159352
E-postadresse: moestue@moestue.com
Web-adresse: www.moestue.com
etter leverandørens produkter i Apéritif - pollisten.

Moestue Grape Selections AS importerer vin og brennevin med særpreg og kvalitet. Selskapet ble startet i 1996 og er i dag en etablert spesialist på europeiske vin- og brennevinsprodukter. Deres suksess bygger på et unikt utvalg, bred kompetanse og stor entusiasme!
 
Vin med adresse
Vin med adresse er Moestue Grape Selections satsningsområde. Og det gjelder i alle prisklasser. Vin skal uansett pris fortelle hvor den kommer fra, og den skal fortelle det på en mest mulig kompetent og nyansert måte. MGS arbeider med vin som snakker fransk, italiensk, spansk, tysk osv., og i de fleste tilfeller med en umiskjennelig lokal dialekt. De arbeider dessuten med de beste produsentene i sine respektive regioner, produsenter som gjør seg stor flid med å utstyre sin vin med klar og tydelig adresse.
 
Hvorfor er adresse viktig? Vin er en global handelsvare, og det preger både forbruker- og produksjonsleddet. Markedet er fullt av globale vintyper, moderne produsert vin uten merkbare spor av sitt opprinnelsessted. En fatgjæret chardonnay preget av eik og varm frukt kan produseres i en lang rekke land, og det samme kan sies om en fruktdreven og stikkelsesbærpreget sauvignon blanc. En global vinstil lages i dag i store deler av verden, og tilnærmet samme vintyper produseres en lang rekke steder, til dels meget langt fra hverandre. Slik vin har ingen adresse, og den gir ingen varig og sterk opplevelse.
 
Thierry Matrot i Meursault lager meursault fra ulike vinmarker, ikke chardonnay fra Burgund. Fattoria Selvapiana i Chianti Rufina produserer vin og olje med et så umiskjennelig særpreg at de fremkaller et klart og tydelig bilde på netthinnen av et sted og et landskap. Vin som makter å fremkalle et landskap eller kanskje et minneverdig måltid i en toscansk landsby angir sitt opprinnelsested med stor styrke. Vin med adresse er derfor god vin. Hvorfor? Fordi den gir noe mer - en reise i sinnet.
 
Moestue Grape Selections ønsker å tilby best mulige vinopplevelser i hver prisklasse med tydligst mulig adresse.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener
Ukens drink

Når du blander norske jordbær i en caipirinha, møtes det beste fra to verdener

Caipirinha er Brasils nasjonaldrink - og derfor velegnet for sommersesongen. Med norske jordbær blir smaken sublim.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her