Møt Nord-Hellas' beste kokk

Nikos Katsanis som ikke bare er en meget entusiastisk slowfooder, men også Nord-Hellas' dyktigste kokk, besøker oss den 11. mars. Da presenterer han en fem retters meny med det beste fra det ekte greske kjøkken som vi skal nyte sammen med et stort utvalg
Aase E. Jacobsen
18 Februar 2001 - 02:41

Under Salone del Gusto i Torino presenterte Katsanis en tilsvarende meny til stor jubel fra salen. Nå kommer han til Norge som vår gjest for å gjøre det samme. Møt denne ildsjelen av en kokk som ofte fortviler over den lite genuine maten turistene serveres i Hellas. Et land som har et enormt tilfang av lokale råvarer av topp kvalitet året rundt.

Katsanis vil ikke bare gi deg en innføring i gresk kokekunst men også gi deg bakgrunnen for hele middelhavkjøkkenets historie. Tsantali sørger for å gi en like god innføring i landets vinproduksjon. La ikke denne unike sjansen gå fra deg.

Menyen representerer det vårlige greske kjøkken, og Katsanis har brakt med seg råvarer fra sin restaurant Sousourada i Afitos på Halkidiki utenfor Thessaloniki.

Meny:
Puré av belgfrukt fra Santorini med stekt løk, soltørket tomat, kapers og oregano

Fennikelpai med kaseriost og grønn burger med katiki kremost

Svinefilet med granateplesaus og bulgur, hasselnøtter og rosiner

Napoleonskake av maouri-ost fylt med puré og sirup av kvedefrukt og valnøtter

Rosepudding

Til maten skal vi nyte følgende viner.
Athiri 2000 hvitvin av organisk dyrket athiridruer fra Mt. Athos
Ambelonas Tsantali 2000 som er en blanding av sauvignon blanc og organisk dyrket assyrtiko
Syrah 1998 fra Trakia
Rapsani Reserve 1996 fra Mt. Olympos er en blanding av druen xynomavro og av flere lokale typer, blant andre krasato og stavroto
Apostagma Apo Stafyli er et druedestillat

Denne kvelden kan du ikke gå glipp av

Pris for medlemmer, kroner 600
Pris for ikke-medlemmer, kroner 800

Tid: 11. mars kl. 18.00
Sted: Fogo Restaurant, 3. etg. Hotell Karl Johan, Karl Johans gt. 33

Les mer om Katsanis

Meld deg på her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her