Mot slutten for Oscarsgate

Mot slutten for Oscarsgate

Bjørn Svensson stenger for godt etter åtte år.

22. desember mister Oslo en av sine fire restauranter som har fått Michelin-stjerne.

– Det ble bestemt for kun få dager siden. Nå har vi vært her i åtte år. Vi var på utkikk etter nye lokaler, men det har vist seg å bli vanskeligere enn hva vi trodde det skulle bli. Det har vært en prosess som har tatt tid, men valget føles greit, forteller sjefskokk Bjørn Svensson i Restaurant Oscarsgate til Oslopuls.no.

LES OGSÅ: Leter fortsatt etter nye lokaler

Allerede i fjor annonserte Restaurant Oscarsgate at de var på utkikk etter nye lokaler. Nå er det imidlertid bestemt at restauranten stenger dørene. Det var allerede klart at 22. desember ville bli siste dag i lokalene i Pilestredet.

– Vi så for oss et lokale som var større og mer komfortabelt på kjøkkenet og for gjestene, slik at vi kunne videreutvikle konseptet vårt. Det ble vanskelig for oss å finne noe som passet, sier Svensson.

Med kun åtte bord har restauranten stått for intim stemning og kvalitetsmat i Oslo. Den har hatt én stjerne i Michelin-guiden gjennom flere år, og mange tok til orde for at to stjerner var mer enn innenfor rekkevidde.

Nå har sjefskokken informert guiden om at restauranten legges ned.

– Det blir litt spesielt. Nå må vi bare la det synke inn. Vi skal kjøre på i en og en halv måned til. Motivasjonen er på topp, og det er det aller viktigste for oss nå, sier Svensson. Han oppsummerer eventyret slik:

– Spør du meg om jeg ville gjort det igjen, ville nok svaret blitt nei. Det har likevel vært utrolig morsomt, og jeg angrer ikke på noen ting.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen