Mot slutten for Oscarsgate

Mot slutten for Oscarsgate

Bjørn Svensson stenger for godt etter åtte år.
13 November 2012 - 02:10

22. desember mister Oslo en av sine fire restauranter som har fått Michelin-stjerne.

– Det ble bestemt for kun få dager siden. Nå har vi vært her i åtte år. Vi var på utkikk etter nye lokaler, men det har vist seg å bli vanskeligere enn hva vi trodde det skulle bli. Det har vært en prosess som har tatt tid, men valget føles greit, forteller sjefskokk Bjørn Svensson i Restaurant Oscarsgate til Oslopuls.no.

LES OGSÅ: Leter fortsatt etter nye lokaler

Allerede i fjor annonserte Restaurant Oscarsgate at de var på utkikk etter nye lokaler. Nå er det imidlertid bestemt at restauranten stenger dørene. Det var allerede klart at 22. desember ville bli siste dag i lokalene i Pilestredet.

– Vi så for oss et lokale som var større og mer komfortabelt på kjøkkenet og for gjestene, slik at vi kunne videreutvikle konseptet vårt. Det ble vanskelig for oss å finne noe som passet, sier Svensson.

Med kun åtte bord har restauranten stått for intim stemning og kvalitetsmat i Oslo. Den har hatt én stjerne i Michelin-guiden gjennom flere år, og mange tok til orde for at to stjerner var mer enn innenfor rekkevidde.

Nå har sjefskokken informert guiden om at restauranten legges ned.

– Det blir litt spesielt. Nå må vi bare la det synke inn. Vi skal kjøre på i en og en halv måned til. Motivasjonen er på topp, og det er det aller viktigste for oss nå, sier Svensson. Han oppsummerer eventyret slik:

– Spør du meg om jeg ville gjort det igjen, ville nok svaret blitt nei. Det har likevel vært utrolig morsomt, og jeg angrer ikke på noen ting.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her