Mot slutten for Oscarsgate

Mot slutten for Oscarsgate

Bjørn Svensson stenger for godt etter åtte år.
13 November 2012 - 01:10

22. desember mister Oslo en av sine fire restauranter som har fått Michelin-stjerne.

– Det ble bestemt for kun få dager siden. Nå har vi vært her i åtte år. Vi var på utkikk etter nye lokaler, men det har vist seg å bli vanskeligere enn hva vi trodde det skulle bli. Det har vært en prosess som har tatt tid, men valget føles greit, forteller sjefskokk Bjørn Svensson i Restaurant Oscarsgate til Oslopuls.no.

LES OGSÅ: Leter fortsatt etter nye lokaler

Allerede i fjor annonserte Restaurant Oscarsgate at de var på utkikk etter nye lokaler. Nå er det imidlertid bestemt at restauranten stenger dørene. Det var allerede klart at 22. desember ville bli siste dag i lokalene i Pilestredet.

– Vi så for oss et lokale som var større og mer komfortabelt på kjøkkenet og for gjestene, slik at vi kunne videreutvikle konseptet vårt. Det ble vanskelig for oss å finne noe som passet, sier Svensson.

Med kun åtte bord har restauranten stått for intim stemning og kvalitetsmat i Oslo. Den har hatt én stjerne i Michelin-guiden gjennom flere år, og mange tok til orde for at to stjerner var mer enn innenfor rekkevidde.

Nå har sjefskokken informert guiden om at restauranten legges ned.

– Det blir litt spesielt. Nå må vi bare la det synke inn. Vi skal kjøre på i en og en halv måned til. Motivasjonen er på topp, og det er det aller viktigste for oss nå, sier Svensson. Han oppsummerer eventyret slik:

– Spør du meg om jeg ville gjort det igjen, ville nok svaret blitt nei. Det har likevel vært utrolig morsomt, og jeg angrer ikke på noen ting.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
De lekreste bobler finnes på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

De lekreste bobler finnes på 60+ pol

Denne champagne-neoklassikeren er ikke bare nydelig nå, men har dokumentert en usedvanlig god lagringsevne – etter omkorking.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid
+
Ukens vin

Med denne er suksessen sikret for årets siste måltid

På plass på 180 pol, prisen er utrolig god, og den finnes sågar i magnum, også den til svært god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her