Mot tyske priser på brennevin i Danmark

I en ny rapport om grensehandel som ble presentert av det danske Skatteministeriet i torsdag, anbefales det at avgiftene på brennevin reduseres med nærmere 50 norske kroner (45 DKR). Dette må ifølge rapporten gjøres for å redusere den enorme grensehandele
Redaksjonen
14 Mars 2002 - 02:00

I 2004 forsvinner den såkalte 24 - timers regelen i Danmark. Det betyr at danskene lovlig kan ta med seg hele 120 liter øl, 90 liter vin og 10 liter brennevin på handleturer i Tyskland. Dette gjør at de danske myndighetene frykter en enorm økning i grensehandelen hvis ikke de danske særavgiftene på brennevin reduseres betydelig.
 
- Grensehandelen til Tyskland gjør at danske myndigheter er nødt til å redusere sine alkoholavgifter. Det vil igjen få stor betydning for Sverige og Norge som allerede opplever en stor handelslekkasje til Danmark. Dette er en virkeligheten som også norske politikere må forholde seg til. Det er derfor viktig at regjeringen nå for alvor starter arbeidet med å tilpasse de norske alkoholavgiftene til nivået i våre naboland, sier Ivar Amundsen formann i Vin- og Brennevinsimportørenes Forening (VBF)
 
Rapporten viser at den danske grensehandelen med brennevin er i stor vekst og over 30 prosent av brennevinet som konsumeres i Danmark er nå kjøpt i Tyskland. Ved en avgiftsreduksjon håper det danske Skatteministeriet å stoppe denne utviklingen. En avgiftsreduksjon vil også medføre at den danske staten vil tjene gode penger på økt svensk og norsk grensehandel.
 
- En dansk avgiftsreduksjon på nærmere 50 kroner vil innebære at en flaske brennevin vil koste rundt 127 kroner i Danmark mens den koster rundt 218 kroner i Sverige og 280 kroner i Norge. Det er derfor grunn til å forvente en betydelig økning i grensehandelen med Danmark om ikke våre avgifter reduseres tilsvarende, sier Amundsen

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick
Ukens drink

Denne rosa cocktailen er både kremet, søt og innsmigrende, men også med et lite kick

Oppi all jordbær- og hylleblomstsødmen er det også ekstra dybde fra vellagret akevitt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter
Dagens rett

Bedre fiskemiddag enn dette skal du lete lenge etter

Denne lørdagen serverer vi deg en oppskrift på en av våre beste matfisker, nemlig piggvar som stekes og får følge av appelsin- og basilikumsmør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en burger med smaken av Hellas
Dagens rett

Lag en burger med smaken av Hellas

Det er smaken av solfylte Hellas som vi savner når vi ikke er der, som er inspirasjonen for denne burgeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Satay av svin med honning og ingefær

Slike grillspyd kommer du til å lage flere ganger

Det er den krydrete og intense men ikke særlig sterke sausen som gir mersmaken.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her