Møtes i Stavanger

De beste yrkesutøverne møtes i Stavanger i oktober.
Redaksjonen
25 Juni 2008 - 13:00

I oktober blir det norgesmesterskap og andre yrkeskonkurranser for unge yrkesutøvere i minst 20 fag.
 
For mange fag blir dette en del av uttaket til WorldSkills - Yrkes-VM - i Calgary neste år. Flere av deltakerne skal først delta i EuroSkills i Rotterdam.
 
14. - 16. oktober blir Stavanger Forum arena for årets norgesmesterskap i yrkesfag.
 
- WorldSkills i Calgary neste år er det største målet for svært mange av deltakerne i Yrkes-NM, sier sekretariatsleder Elisabeth Lange i WorldSkills Norway i en pressemelding.
 
For annen gang skal hun stå i spissen for et samlende norsk NM. Ideen er å samle så mange norgesmesterskap i yrkesfag som mulig under et tak og i et arrangement.
 
God respons
- Vi fikk veldig god respons da vi lanserte ideen om et felles norgesmesterskap, og arrangementet på Lillestrøm i 2006 ble en stor suksess. Noen fag har spesielle arrangementer hvor de fortsatt ønsker å holde sine norgesmesterskap, men mange av disse legger landskamper eller nordiske mesterskap til Stavanger Forum.
 
Medio juni har 20 fag sagt at de med sikkerhet kommer til å arrangere konkurranser i Stavanger Forum, men Lange regner med at flere vil komme til i løpet av sommeren.
 
Mange konkurranser
Lange vet med sikkerhet at det blir konkurranser i fagene baker, konditor, kokk, servitør og en rekke andre.
 
I september deltar Norge for første gang i EuroSkills. I den 20 personer store landslagstroppen til Amsterdam er det 11 deltakere. I WorldSkills har Norge stilt lag siden 1991. I fjor besto yrkeslandslaget av 25 deltakere i 22 fag. Med et tilsvarende stort støtteapparat hadde den samlede landslagstroppen over 50 deltakere. Laget tok da gull i blomsterdekoratørfaget og bronse i telekommunikasjon samt en rekke diplomer for høy kvalitet.
 
Bygge kultur
- Hensikten med å satse på NM, EM og VM er å bygge opp en kultur rundt konkurranser helt fra skolekonkurranser og distriktskonkurranser og fram til WorldSkills hvor deltakerne møter de beste fra omlag 50 land. Dette gjør vi fordi norsk næringsliv trenger å sette fokus på kvalitet for å vinne i konkurranse med billigere produkter og arbeidskraft fra andre land.
 
Konkurransene i Stavanger Forum arrangeres av WorldSkills Norway i samarbeid med Rogaland fylkeskommune. Samtidig arrangeres også lokal yrkesmesse og flere nasjonale konferanser om videregående opplæring.
 
WorldSkills Norway og Yrkes-VM støttes av utdanningsdirektoratet, LO og NHO.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta
Julemat
Oppskrifter ribbe

De beste ribbeoppskriftene fra langtidsstekt ribbe til porchetta

Her er oppskriftene du trenger for å servere perfekt ribbe, ikke bare på julaften, men også når du har lyst på en ny smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen
Guide
Vegetarisk jul

Slik lager du en vegetarisk vri på julemenyen

Julesnurrer til forrett og vegister med rødkålslaw til hovedrett gjør den som velger grønt lykkelig også på julaften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her