Motorvei i Ribera del Duero?

Det finnes planer om å bygge motorvei gjennom vinmarkene i Ribera del Duero.

Samtidig er det klart at det ikke blir motorvei i franske Medoc og Cotes de Bourg.

Spanske myndigheter har engasjert folk for å se på mulighetene til å utvide N122 til fire felt. Veien går gjennom Ribera del Dueros områder Vega Sicilia, Dominio de Pingus og andre vinmarker.

Ikke støtte
- Dette er noe myndighetene ønsker, men et forslag som ikke har støtte hos flesteparten av lokalbefolkningen, sier Peter Sisseck som er vinmaker hos Pingus til decanter.com.

- Hvis denne veien blir bygd ut vil regionen aldri utvikle seg til et flott område for vinturisme, sier Sisseck.

Alternativ rute
Motstanderne mener at en alternativ rute nord for vinmarkene er en bedre løsning. Den alternative løsningen vil være mindre skadelig for miljøet, hevder de.

- Hvis myndighetene går i gang med den sørlige løsningen vil vinmakerne miste 100 hektar med vinmark. Det tilsvarer en produksjon på 120 000 flasker. Dessuten vil området gå glipp av en anseelig mengde turistpenger, sier Vega Sicilias eksportsjef Purificación Mancebo.

Noen er for
Men ikke alle vinmakerne i området er motstandere av planene.

Ignacio Arzuaga, som er salgssjef i Bodegas Arzuaga Navarro, er tilhenger av å legge motorveien gjennom vinmarkene, men han mener at planene må gjennomgåes grundig.

- Jeg synes at ingeniørene må komme hit for å sjekke forholdene før de fortsetter arbeidet. Nå jobber de med kart fra 1991, sier han.

Håper på fornuft
Antonio Castrillo Villamañan, som er borgermester i landsbyen Quintanilla de Onesimo, håper at sunn fornuft vil seire og at den alternative nordlige ruten blir valgt.

- Man kan ikke ødelegge faunaen og landskapet i dalen bare på grunn av utvikling. Motorveier skal knytte sammen store byer, ikke små landsbyer, sier han.

Glede i Bourdeaux
Mens det er frykt i Ribera del Duero er det glede i Bourdeaux. Der var vinbøndene livredde for at myndighetene skulle bygge motorvei gjennom Medoc og Cotes de Bourg. Fransk vinpresse hev seg på klagebølgen og dette har gitt resultater.

Det franske veivesenet har nemlig skrinlagt planene om motorvei gjennom distriktene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen