Motorvei i Ribera del Duero?

Det finnes planer om å bygge motorvei gjennom vinmarkene i Ribera del Duero.
Redaksjonen
09 Mai 2007 - 15:44

Samtidig er det klart at det ikke blir motorvei i franske Medoc og Cotes de Bourg.

Spanske myndigheter har engasjert folk for å se på mulighetene til å utvide N122 til fire felt. Veien går gjennom Ribera del Dueros områder Vega Sicilia, Dominio de Pingus og andre vinmarker.

Ikke støtte
- Dette er noe myndighetene ønsker, men et forslag som ikke har støtte hos flesteparten av lokalbefolkningen, sier Peter Sisseck som er vinmaker hos Pingus til decanter.com.

- Hvis denne veien blir bygd ut vil regionen aldri utvikle seg til et flott område for vinturisme, sier Sisseck.

Alternativ rute
Motstanderne mener at en alternativ rute nord for vinmarkene er en bedre løsning. Den alternative løsningen vil være mindre skadelig for miljøet, hevder de.

- Hvis myndighetene går i gang med den sørlige løsningen vil vinmakerne miste 100 hektar med vinmark. Det tilsvarer en produksjon på 120 000 flasker. Dessuten vil området gå glipp av en anseelig mengde turistpenger, sier Vega Sicilias eksportsjef Purificación Mancebo.

Noen er for
Men ikke alle vinmakerne i området er motstandere av planene.

Ignacio Arzuaga, som er salgssjef i Bodegas Arzuaga Navarro, er tilhenger av å legge motorveien gjennom vinmarkene, men han mener at planene må gjennomgåes grundig.

- Jeg synes at ingeniørene må komme hit for å sjekke forholdene før de fortsetter arbeidet. Nå jobber de med kart fra 1991, sier han.

Håper på fornuft
Antonio Castrillo Villamañan, som er borgermester i landsbyen Quintanilla de Onesimo, håper at sunn fornuft vil seire og at den alternative nordlige ruten blir valgt.

- Man kan ikke ødelegge faunaen og landskapet i dalen bare på grunn av utvikling. Motorveier skal knytte sammen store byer, ikke små landsbyer, sier han.

Glede i Bourdeaux
Mens det er frykt i Ribera del Duero er det glede i Bourdeaux. Der var vinbøndene livredde for at myndighetene skulle bygge motorvei gjennom Medoc og Cotes de Bourg. Fransk vinpresse hev seg på klagebølgen og dette har gitt resultater.

Det franske veivesenet har nemlig skrinlagt planene om motorvei gjennom distriktene.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her