Museumsrestaurant i Rana

I juli og august har museet på Stenneset i Rana blitt brukt som restaurant.
Redaksjonen
12 August 2008 - 11:00

Fredager og søndager har gjestene fått muligheten til å nyte et bedre måltid på Båsmos eneste restaurant. Uteserveringen har vært flittig brukt og har utsikt utover Ranfjorden.
 
- Vi har vært veldig heldige med været, sier kokken Anders Edvardsen fra Stenneset Gamle Prestegård AS.
 
Familieaktiviteter
Stenneset er eid av Rana kommune, men disponeres av Helgeland Museum. Museet blir ellers i året brukt til selskapslokale i forbindelse med bryllup, bursdager eller andre selskap.
 
Sommerrestauranten er i samarbeid med Rana Museum, og stedet har en historie helt tilbake til 1600-tallet.
 
Restauranten byr på forretter, hovedretter, desserter og tapas.
 
Hjemmelaget mat
- Vi ønsker å lage hjemmelaget mat, uten å ta i bruk noen ferdigprodukter, sier Edvardsen.
 
Han har selv vært i skogen og plukket blåbærene som blir brukt i blåbærsorbeten.
 
I hagen har de poteter og urter som de bruker i matlagingen.
 
Restauranten lager ny meny for hver helg, og baserer den på hvilke ferske råvarer de får tak i.
 
Bra  sommer
- Sommeren har vært veldig bra. Folk setter pris på at det skjer noe på denne siden av byen også. Vi har hatt bra med gjester hver eneste kveld vi har hatt åpent, sier Edvardsen.
 
Fremdeles åpent
- Vi ønsker et samspill mellom mat og vin for å gi gjestene en fullstendig smaksopplevelse, sier Anders Edvardsen.
 
De har hatt en jevn økning i antall gjester, og for mange av dem er det første gang de besøker Stenneset. Sommerrestauranten skal holde dørene åpen hver fredag og søndag ut august måned.
 
- Vi vil fortsette neste sommer om vi får muligheten til det, sier Edvardsen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her