Myk start for lommeboka

Årets første uke må ta til takke med en skikkelig rimelig vin, men det er ingen grunn til å rynke på nesen av den grunn for den holder godt mål og tåler ganske mye smak i maten.

Nå kan du få Ukens vin som e-post . Tjenesten er gratis. Se nederst i denne artikkelen for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Pasadoble 2001 (50331) får æren å innlede vinåret 2004, i alle fall hos aperitif.no. Og det er nær sagt selvsagt på grunn av kombinasjonen av lav pris og god kvalitet. Januar er tiden for smalhans og budsjettorientering for de fleste. Men et glass rødvin til maten tåler nok budsjettet.

OBS! Vinen er nå utsolgt og strøket fra polets lister (pr. 15.01.04) .

For selv om denne spanske vinen er billig, klarer den å holde følge med ganske smaksrik mat, og det er det ikke alle billigviner som klarer. Den er enkel, la det være klart med en gang, men duften er ren og bærpreget på en tiltalende måte. De røde bærene, spesielt kirsebærene, kommer igjen i smaken og gir en behagelig saftig følelse. Avslutningen preges av en fin bitterhet og ettersmaken byr på mokka i tillegg til søte bær.

Den lar seg veldig gjerne nyte alene uten mat, men prøv den til kylling og annet lyst kjøtt, omeletter, pizza, pasta og selvsagt torsk som det er tid for akkurat nå. Vi må ikke glemme spekemat, dog ikke for salt og røykt, men spekeskinke av typen serrano som rett og slett betyr "fra fjellet"  og som i hovedsak kommer fra samme del av Spania som denne vinen. Nærmere bestemt Extremadura, en av Spanias virkelige bakevjer, men som har mange skjulte gastronomiske skatter. Landets berømte spekemat hvorav skinkene med betegnelsen pata negra som lages av de gråbrune grisene med svarte klover, er aller mest ettertraktet og hvis kilopris er ti-femten ganger det norske spekeskinker selges for.

Men vinene herfra har ikke oppnådd samme grad av anerkjennelse, ikke ennå, for det skjer mye i kulissene. Regionen som er Spanias nest største rent vinproduksjonsmessig fikk sin første DO (denominacion de origen) så sent som i 1999, Ribera de Guadiana. Det meste av vinen produseres imidlertid fortsatt av kooperativer og videreselges i bulk. Et par produsenter som begge er representert i Norge, Bodega Inviosa Lar de Barros og Viña Extremeña, holder høy kvalitet men prisnivået er høyere enn for Pasadoble. Når du er villig til å spandere hundrelappen eller mer, kan det lønne seg å komme tilbake til denne delen av Extremadura.

Regionen er en del av den iberiske høysletten med en høyde over havet på 6-700 meter. Klimaet er barskt med brennhete sommerdager og iskalde vintrer. Druene som dyrkes her er 70 prosent røde, og hovedsakelig tempranillo, garnacha og cabernet sauvignon. Totalt er det plantet 87.450 hektar med druer hvorav bare 15 prosent omfattes av DO'et. Mye vin, som for eksempel Pasadoble, selges som vanlig vino de mesa (bordvin), men så er da også prisene svært lave.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
OBS! Vinen er nå utsolgt og strøket fra polets lister (pr. 15.01.04) .
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatt melding.

Ukens vin som e-post er en ny spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen