Mytteri på Bagatelle

Investor og Bagatelle-eier Christen Sveaas stenger dørene på restauranten etter 21. desember og kaller det hele et mytteri.

Hovedeier Christen Sveaas kaller Hellstrøms oppsigelse en befrielse.

Sveaas har hittil vært helt taus etter Hellstrøms oppsigelse av jobben på Bagatelle, skriver Dagens Næringsliv.

Etter den siste utviklingen med at samtlige 20 ansatte på Bagatelle følger Hellstrøm ut døra, valgte Sveaas å besvare spørsmål fra Dagens Næringsliv per epost.

- Mytteriet på Bagatelle medfører dessverre at vi ikke kan betjene våre gjester etter 21. desember i år. Bagatelle vil derfor bli midlertidig stengt. Men mytteriet på Bagatelle gir meg en god anledning til å tenke nytt og eventuelt lage et enda bedre og mer spennende Bagatelle, skriver han.

Snakker mot bedre vitende
Sveaas mener Hellstrøm snakker mot bedre vitende med sine påstander om at Sveaas som hovedeier har bidratt med lite kapital i vanskelige tider, og i gode tider tatt ut overskuddene i konsernbidrag.

- Det er riktig skatteteknisk at Bagatelle har gitt overskuddet i konsernbidrag til eierselskapet, men i realiteten står nesten alle pengene i Bagatelle som lån fra eierselskapet, skriver Sveaas.

Ingen sultelønn
Eyvind Hellstrøms årslønn fra Bagatelle var i fjor 690.000 kroner. Hellstrøm sa til Dagens Næringsliv lørdag at det i gode tider har blitt lite å dele på de ansatte og ham selv.

- Eyvind har i alle år fått full lønn, det hadde også hans fraskilte kone da hun jobbet der. I tillegg har Eivind de siste ti år (inkludert 2009) hatt cirka 13 millioner kroner i andre bruttoinntekter fra bøker, tv osv. Så samlet sett snakker vi knapt om sultelønn akkurat, skriver Sveaas til DN.

- Ifølge Hellstrøms advokat har du i høst bestemt avvist å selge Bagatelle tilbake til Hellstrøm. Men har Bagatelle noen verdi uten Hellstrøm og hans stab?

- Kjøp og salg er avhengig av enighet om pris, og slik enighet er ikke oppnådd. Eyvind leverte sin første skriftlige oppsigelse i mars 2008, og det er derfor en befrielse at denne saken nå er avklart, avslutter Sveaas sitt e-post-svar til Dagens Næringsliv.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen