Mytteri på Bagatelle

Investor og Bagatelle-eier Christen Sveaas stenger dørene på restauranten etter 21. desember og kaller det hele et mytteri.
Redaksjonen
08 Desember 2009 - 08:25

Hovedeier Christen Sveaas kaller Hellstrøms oppsigelse en befrielse.

Sveaas har hittil vært helt taus etter Hellstrøms oppsigelse av jobben på Bagatelle, skriver Dagens Næringsliv.

Etter den siste utviklingen med at samtlige 20 ansatte på Bagatelle følger Hellstrøm ut døra, valgte Sveaas å besvare spørsmål fra Dagens Næringsliv per epost.

- Mytteriet på Bagatelle medfører dessverre at vi ikke kan betjene våre gjester etter 21. desember i år. Bagatelle vil derfor bli midlertidig stengt. Men mytteriet på Bagatelle gir meg en god anledning til å tenke nytt og eventuelt lage et enda bedre og mer spennende Bagatelle, skriver han.

Snakker mot bedre vitende
Sveaas mener Hellstrøm snakker mot bedre vitende med sine påstander om at Sveaas som hovedeier har bidratt med lite kapital i vanskelige tider, og i gode tider tatt ut overskuddene i konsernbidrag.

- Det er riktig skatteteknisk at Bagatelle har gitt overskuddet i konsernbidrag til eierselskapet, men i realiteten står nesten alle pengene i Bagatelle som lån fra eierselskapet, skriver Sveaas.

Ingen sultelønn
Eyvind Hellstrøms årslønn fra Bagatelle var i fjor 690.000 kroner. Hellstrøm sa til Dagens Næringsliv lørdag at det i gode tider har blitt lite å dele på de ansatte og ham selv.

- Eyvind har i alle år fått full lønn, det hadde også hans fraskilte kone da hun jobbet der. I tillegg har Eivind de siste ti år (inkludert 2009) hatt cirka 13 millioner kroner i andre bruttoinntekter fra bøker, tv osv. Så samlet sett snakker vi knapt om sultelønn akkurat, skriver Sveaas til DN.

- Ifølge Hellstrøms advokat har du i høst bestemt avvist å selge Bagatelle tilbake til Hellstrøm. Men har Bagatelle noen verdi uten Hellstrøm og hans stab?

- Kjøp og salg er avhengig av enighet om pris, og slik enighet er ikke oppnådd. Eyvind leverte sin første skriftlige oppsigelse i mars 2008, og det er derfor en befrielse at denne saken nå er avklart, avslutter Sveaas sitt e-post-svar til Dagens Næringsliv.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Med disse er du i akevitthimmelen - men det er 227 andre å velge blant

Her er oversikten over årets nye akevitter og de 230 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng
Dagens rett
Fiskegrateng

Ingenting er som hjemmelaget fiskegrateng

Det er ingen grunn til å overlate til andre å lage fiskegratengen. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du november-utgaven 2025 av Apéritif magasin

Opplev storsatsingen på Nasjonalbiblioteket med Credo og Heidi Bjerkan, møt verdens mest toneangivende kokk gjennom de siste tiårene, Ferran Adria og verdens mest bærekraftige restaurant Aponiente, blant annet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her