Nå blir det pant på vin

Ny vinboks kan pantes og gir billigere vin.

Pant på vin er tilbake, elleve år etter at panten på vinflasker forsvant. 2. juli kommer My World Shiraz Cabernet på boks med pantemerke. Det betyr at den har kraftig reduserte miljøavgifter og blir rundt fem kroner billigere enn tilsvarende produkter uten pant, melder Norsk Resirk.

Vinboksen kan pantes i panteautomaten, der man vanligvis returnerer andre bokser og flasker. Vinen selges i en pakning med fire 25 cl bokser i hver. Prisen blir da 139,90 for én liter vin, inklusive pant.

- Øl hadde en enorm suksess da det kom på pantbare bokser i 1999, og vi tror at vi kan stå foran noe av den samme utviklingen på vin, sier senior porteføljeansvarlig Helge Storflor i Arcus, som står bak produktet. Vinen importeres fra Australia og tappes på boks hos Union Bryggeri i Skien.

- Vårt mål er at det skal være pant på alt som drikkes, så vi er veldig positive til pant på vin, sier Randi Haavik Varberg, direktør for informasjon og marked i Norsk Resirk.

Hun ser likevel utfordringer hvis folk ikke får med seg at det er pant på boksen. I dag returneres nemlig 95 prosent av alle bokser, som gir 95 prosent fritak på miljøavgiftene.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen