Bocuse d'Or

Bocuse d'Or

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge
Foto: (Fredrik Ringe)

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

Christian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.
Aase E. Jacobsen
12 September 2017 - 19:44

Christian Andre Pettersen (bildet), til daglig kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, vant med 1747 poeng foran nummer to, Øyvind Bøe Dalelv, soussjef Statholdergaarden, som fikk 1730. Siden begge kommer fra Bodø, betyr det at byen akkurat nå er Norges viktigste leverandør av kokketalent.

Derfor er Christian Andre Pettersen et talent i en klasse for seg

Foto: Fredrik Ringe

Både Christian og Øyvind var med i den eksklusive Årets Kokk-finalen for to år siden da rogalendingen Christopher W. Davidsen gikk av med seieren. Noe som i år gjorde at Norge kunne legge ytterligere en Bocuse-medalje i potten. Den som vinner Årets Kokk skal representere Norge i den prestisjefylte Bocuse d'Or-konkurransen, først Europa-utgaven i juni neste år og dernest den globale konkurransen i januar 2019. Med seg på den arbeidsfylte reisen som nå står foran Christian, fikk han i alt 120.000 kroner i premie. 70.000 av disse kronene kom fra Kulturdepartementet, hvilket forteller at Norge som matdestinasjon har fått aksept også i politiske kretser. 

Fiskeretten som Christian Andre Pettersen vant med. Bilde: Fredrik Ringe

Det er imidlertid ikke hverdagskost at Nord-Norge, enn si Bodø dominerer Bocuse-arenaen så mye som i år, for i tillegg til Christian og Øyvind var også Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø og tok bronse. De to andre kandidatene var Filip Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger og Geir Magnus Svae, konsernkjøkkensjef i Bølgen & Moi.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her