Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

Bocuse d'Or

(Bilde: Fredrik Ringe)

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

Christian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.

Christian Andre Pettersen (bildet), til daglig kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, vant med 1747 poeng foran nummer to, Øyvind Bøe Dalelv, soussjef Statholdergaarden, som fikk 1730. Siden begge kommer fra Bodø, betyr det at byen akkurat nå er Norges viktigste leverandør av kokketalent.

Derfor er Christian Andre Pettersen et talent i en klasse for seg

Foto: Fredrik Ringe

Både Christian og Øyvind var med i den eksklusive Årets Kokk-finalen for to år siden da rogalendingen Christopher W. Davidsen gikk av med seieren. Noe som i år gjorde at Norge kunne legge ytterligere en Bocuse-medalje i potten. Den som vinner Årets Kokk skal representere Norge i den prestisjefylte Bocuse d'Or-konkurransen, først Europa-utgaven i juni neste år og dernest den globale konkurransen i januar 2019. Med seg på den arbeidsfylte reisen som nå står foran Christian, fikk han i alt 120.000 kroner i premie. 70.000 av disse kronene kom fra Kulturdepartementet, hvilket forteller at Norge som matdestinasjon har fått aksept også i politiske kretser. 

Fiskeretten som Christian Andre Pettersen vant med.
Fiskeretten som Christian Andre Pettersen vant med. Bilde: Fredrik Ringe

Det er imidlertid ikke hverdagskost at Nord-Norge, enn si Bodø dominerer Bocuse-arenaen så mye som i år, for i tillegg til Christian og Øyvind var også Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø og tok bronse. De to andre kandidatene var Filip Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger og Geir Magnus Svae, konsernkjøkkensjef i Bølgen & Moi.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen