Bocuse d'Or

Bocuse d'Or

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge
Foto: (Fredrik Ringe)

Nå er det Bodø som ruler når det kommer til kokketalent i Norge

Christian Andre Pettersen fra Bodø skal representere Norge i neste Bocuse d'Or.
Aase E. Jacobsen
12 September 2017 - 20:44

Christian Andre Pettersen (bildet), til daglig kjøkkensjef på Mondo i Sandnes, vant med 1747 poeng foran nummer to, Øyvind Bøe Dalelv, soussjef Statholdergaarden, som fikk 1730. Siden begge kommer fra Bodø, betyr det at byen akkurat nå er Norges viktigste leverandør av kokketalent.

Derfor er Christian Andre Pettersen et talent i en klasse for seg

Foto: Fredrik Ringe

Både Christian og Øyvind var med i den eksklusive Årets Kokk-finalen for to år siden da rogalendingen Christopher W. Davidsen gikk av med seieren. Noe som i år gjorde at Norge kunne legge ytterligere en Bocuse-medalje i potten. Den som vinner Årets Kokk skal representere Norge i den prestisjefylte Bocuse d'Or-konkurransen, først Europa-utgaven i juni neste år og dernest den globale konkurransen i januar 2019. Med seg på den arbeidsfylte reisen som nå står foran Christian, fikk han i alt 120.000 kroner i premie. 70.000 av disse kronene kom fra Kulturdepartementet, hvilket forteller at Norge som matdestinasjon har fått aksept også i politiske kretser. 

Fiskeretten som Christian Andre Pettersen vant med. Bilde: Fredrik Ringe

Det er imidlertid ikke hverdagskost at Nord-Norge, enn si Bodø dominerer Bocuse-arenaen så mye som i år, for i tillegg til Christian og Øyvind var også Rasmus Johnsen Skoglund, Mat og menyansvarlig for AMJ management i Bodø og tok bronse. De to andre kandidatene var Filip Bendi, kjøkkensjef på N.B. Sørensen Annen Etage i Stavanger og Geir Magnus Svae, konsernkjøkkensjef i Bølgen & Moi.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her