DIY
Nå kan du spise selvlaget Michelin-mat midt i de svenske skoger - eller på et svaberg om du vil
Foto: (August Dellert)

Nå kan du spise selvlaget Michelin-mat midt i de svenske skoger - eller på et svaberg om du vil

The Edible Country – er en do-it-yourself-gourmetrestaurant på sju ulike adresser i Sverige. Menyen består av ni smakfulle retter komponert av fire Michelin-kokker som gjestene tilbereder og lager selv i naturen.
Redaksjonen
17 Januar 2019 - 12:57

Restaurantkonseptet The Edible Country, som baserer seg på råvarer hentet fra naturen, er gratis og reservasjoner er åpne for alle gjennom Bookatable.com fra og med 3. mai. Konseptet er laget i samarbeid med de fire Michelin-belønnede kokkene, Titti Qvarnström, Niklas Ekstedt, Jacob Holmström og Anton Bjuhr. Gjennom dette initiativet ønsker Sverige å vise verden hvor lett og tilgjengelig sunn mat kan være.

Gjestene plukker råvarer og lager maten selv etter instrukser fra Michelin-kokkene.

Sju håndlagde trebord blitt plassert over hele landet, med kjøkken- og matlagingsredskaper klare til bruk. Bordene kan reserveres perioden mai til september. Dersom det er fullbooket, er det fortsatt mulig å besøke The Edible Country og tilberede mat på et hvilket som helst annet foretrukket sted i svensk natur. 

 

I en hektisk hverdag har bearbeidet mat blitt hverdagskost for folk flest. Sunnere og naturlige alternativer oppfattes ofte som kompliserte og vanskelig å få tak i. Med The Edible Country ønsker våre svenske naboer å vise hvor lettvint det kan være å lage smakfull, naturlig og sunn mat – med ingredienser tilgjengelig i naturen.

Dette er en av rettene gjestene kan lage - smuler med frisk frukt og strutseving,

– For meg har svensk natur alltid vært en av mine største inspirasjonskilder når jeg lager mat. Timene jeg har tilbrakt i skogen har fått meg til å innse at matlaging utendørs, med ingrediensene rett foran meg, er kjernen i svensk mat. The Edible Country er et symbol på hvor lett, nær og ukomplisert mat kan og bør være, forteller Niklas Ekstedt.

Tør vi gjette på at bordet i Stockholms skjærgård blir raskest utsolgt? Foto: FALK

Rettene på menyen varierer avhengig av sesong, slik at det er mulig å finne ingrediensene i naturen gjennom hele året. Blant rettene er skogsbuljong med posjert abbor og stekt urtesmør, og fersk røkt røye med kantareller og gjøksyre. Dette er bare noen av de spennende smaksopplevelsene du finner i The Edible Country, hvor det er mulig å reservere bord fra og med 3. mai. 

Bordet i Lappland er for hardhausinger. Foto: FALK

Om restaurantkonseptet

The Edible Country er et svensk initiativ, som setter fokus på Sveriges naturlige og sunne spiskammer hentet fra naturen. En meny laget av fire av Sveriges toppkokker med utgangspunkt i Sveriges naturlige råvarer, er nå tilgjengelig for alle å nyte. Sammen med menyen finner du oppskriftene og beskrivelser på hvor man finner ingrediensene og hvordan man tilbereder dem. De sju bordene er plassert i Skåne, Västsverige, Lappland, Jämtland, Småland, Stockholms skjærgård og Värmland. The Edible Country er en åpen invitasjon til alle som vil oppleve- og nyte råvarer hentet rett fra svensk natur.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 08. desember

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her