Nå kan verden kan rammes av vinmangel

Nå kan verden kan rammes av vinmangel

Det mangler 1,3 milliarder flasker.

Værforholdene har ført til at store deler av druehøsten er ødelagt i mange land. Det vil føre til av prisene kommer til å stige. Det skriver The Daily Telegraph.

Produksjonen av vin vil trolig falle fra 264,2 millioner hektoliter i 2011 til 248,2 millioner hektoliter i år, ifølge International Organisation of Vine and Wine (OIV). Det er det laveste nivået som er målt siden organisasjonen begynte å føre statistikk over verdens vinproduksjon i 1975.

Forbruket av vin er beregnet til mellom 235 og 250 millioner hektoliter. I tillegg kommer 30 millioner hektoliter som benyttes til å lage brennevin, vermouth og eddik.

LES OGSÅ: Krise i Champagne

Bertrand Girand, sjef for Groupe Val d’Orbieu, Frankrikes største vin-kooperativ, sier at verden står overfor en vinmangel på minst 10 millioner hektoliter, tilsvarende 1,3 milliarder flasker.

Vinhøsten i Frankrike ventes å gå ned 19 prosent til 40,5 millioner hektoliter. Italia har også vært rammet av dårlig vær, men produksjonen faller med bare tre prosent til 40,8 millioner hektoliter. Dermed vil Italia trolig passere Frankrike som verdens største vinprodusent.

Produksjonen i Argentina ventes å falle med 24 prosent. Spania, Ungarn og New Zealand får også tilbakegang, mens USA går mot strømmen og øker med sju prosent.

LES OGSÅ: Gir opp hele 2012-årgangen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen