Nå må han trene til to konkurranser

Nå må han trene til to konkurranser

Mathias Thoresen fra Brasserie France skal representere Norge i WorldSkills i Brasil.
Aase E. Jacobsen
03 Mars 2015 - 18:07

Ikke nok med at snart 20 år gamle Mathias Thoresen vant Norgescup for lærlinger tidligere i vinter. Jamen stakk han ikke av med seieren i servitøruttaket til den superkrevende konkurransen WorldSkills – eller Yrkes-VM.

Les om seieren i Norgescup

I uttakskonkurransen måtte han gjennom klassiske servitørgrener som flambering, transjering og bretting av servietter. I tillegg må han beherske blindlukting av både vin og brennevin. For lærlinger er det altså lukting og ikke smaking som gjelder. Han måtte også kunne bartending.

Men i WorldSkills er det enda mer krevende oppgaver som gjelder. Kandidatene må gjennom alle oppgaver knyttet til de fire viktigste grenene: fine dining, casual dining, bar og bankett.

Store krav til kandidatene

Det vet dommerne alt om. Thomas Pedersen har selv deltatt i WorldSkills. Stian Nystrand har flere servitørkonkurranser bak seg, og hoveddommer Ann-Mari Wang-Johannessen har ansvar for å følge opp servitørkandidaten fram til finale.

I de neste månedene må andreårslærlingen trene daglig, først til nordisk for lærlinger i april og dernest til Yrkes-VM, 11.-16. august i Sao Paulo i Brasil.

Med seg til Brasil får han Martin Trana (21) fra Scandic Nidelven i Trondheim, som altså er kokken på Yrkeslandslandslaget. Han kvalifiserte seg ved å vinne Yrkes-NM i kokkefag tidligere denne uka. Men det var ikke bare toretteren som overbeviste om at han var den rette. Du må også ha den rette motivasjonen og psykiske styrken.

Foto: Julie H. Amundsen

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her