Nå må han trene til to konkurranser

Nå må han trene til to konkurranser

Mathias Thoresen fra Brasserie France skal representere Norge i WorldSkills i Brasil.

Ikke nok med at snart 20 år gamle Mathias Thoresen vant Norgescup for lærlinger tidligere i vinter. Jamen stakk han ikke av med seieren i servitøruttaket til den superkrevende konkurransen WorldSkills – eller Yrkes-VM.

Les om seieren i Norgescup

I uttakskonkurransen måtte han gjennom klassiske servitørgrener som flambering, transjering og bretting av servietter. I tillegg må han beherske blindlukting av både vin og brennevin. For lærlinger er det altså lukting og ikke smaking som gjelder. Han måtte også kunne bartending.

Men i WorldSkills er det enda mer krevende oppgaver som gjelder. Kandidatene må gjennom alle oppgaver knyttet til de fire viktigste grenene: fine dining, casual dining, bar og bankett.

Store krav til kandidatene

Det vet dommerne alt om. Thomas Pedersen har selv deltatt i WorldSkills. Stian Nystrand har flere servitørkonkurranser bak seg, og hoveddommer Ann-Mari Wang-Johannessen har ansvar for å følge opp servitørkandidaten fram til finale.

I de neste månedene må andreårslærlingen trene daglig, først til nordisk for lærlinger i april og dernest til Yrkes-VM, 11.-16. august i Sao Paulo i Brasil.

Med seg til Brasil får han Martin Trana (21) fra Scandic Nidelven i Trondheim, som altså er kokken på Yrkeslandslandslaget. Han kvalifiserte seg ved å vinne Yrkes-NM i kokkefag tidligere denne uka. Men det var ikke bare toretteren som overbeviste om at han var den rette. Du må også ha den rette motivasjonen og psykiske styrken.

Foto: Julie H. Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen