Nå må han trene til to konkurranser

Nå må han trene til to konkurranser

Mathias Thoresen fra Brasserie France skal representere Norge i WorldSkills i Brasil.

Ikke nok med at snart 20 år gamle Mathias Thoresen vant Norgescup for lærlinger tidligere i vinter. Jamen stakk han ikke av med seieren i servitøruttaket til den superkrevende konkurransen WorldSkills – eller Yrkes-VM.

Les om seieren i Norgescup

I uttakskonkurransen måtte han gjennom klassiske servitørgrener som flambering, transjering og bretting av servietter. I tillegg må han beherske blindlukting av både vin og brennevin. For lærlinger er det altså lukting og ikke smaking som gjelder. Han måtte også kunne bartending.

Men i WorldSkills er det enda mer krevende oppgaver som gjelder. Kandidatene må gjennom alle oppgaver knyttet til de fire viktigste grenene: fine dining, casual dining, bar og bankett.

Store krav til kandidatene

Det vet dommerne alt om. Thomas Pedersen har selv deltatt i WorldSkills. Stian Nystrand har flere servitørkonkurranser bak seg, og hoveddommer Ann-Mari Wang-Johannessen har ansvar for å følge opp servitørkandidaten fram til finale.

I de neste månedene må andreårslærlingen trene daglig, først til nordisk for lærlinger i april og dernest til Yrkes-VM, 11.-16. august i Sao Paulo i Brasil.

Med seg til Brasil får han Martin Trana (21) fra Scandic Nidelven i Trondheim, som altså er kokken på Yrkeslandslandslaget. Han kvalifiserte seg ved å vinne Yrkes-NM i kokkefag tidligere denne uka. Men det var ikke bare toretteren som overbeviste om at han var den rette. Du må også ha den rette motivasjonen og psykiske styrken.

Foto: Julie H. Amundsen

Forsiden akkurat nå

Winemakers dinner 5. juni, Happolati, Oslo

Årets høydepunkt for mat og vinelskere

Den 5. juni inviterer vi til et toppmøte med Alsace-produsent Zind-Humbrecht på en av Oslos hotteste restauranter, Happolati. Fem utsøkte retter følger syv ettertraktete viner, valgt ut av  en av Norges aller dyktigste vinkelnere, Simon Zimmermann. Les hele saken

Til toppen