Nærmer seg festival

Det nærmer seg matfestival i Bergen og kåringen av Årets sjømatkokk.

Det hele skjer på Bryggen i Bergen 12. - 14. september. Matfestivalen er i år et samarbeid mellom Bønder i Byd`n og Sjømat for alle.  
 
Tenker felles
Tanken er at man på sikt kan jobbe seg frem mot en felles matfestival som favner over hele matmiljøet i vestlandsfylkene.  
 
Det er Fylkesmannen i Hordaland ved landbruksavdelingen som har vært den drivende kraften i festivalen sammen med Bergen kommune, Innovasjon Norge, Fylkesmannen i Sogn og Fjordane, Hordaland Fylkeskommune og Stiftelsen Bryggen.
 
De siste årene har Sjømat for alle fått en sentral plass i arrangementet.
 
To konkurranser
Nytt av året er to konkurranser. Den ene er Årets sjømatkokk, som er en nasjonal konkurranse der kokker fra hele landet kan kjempe om tittelen årets sjømatkokk.
 
I tillegg er det en lokal konkurranse for Hordaland om den beste råvaren (fisk og kjøtt) og beste bearbeidede produkt.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Den nordvestre delen av Spania byr på en rekke kjente og mindre kjente vinskatter

Selv om Galicia totalt sett utgjør en liten flik av Spanias enorme vinmarksareal, er det et av landets aller mest spennende områder, som det aldri slutter å komme positive overraskelser fra. Særlig i form av viner som er veldig godt tilpasset markedets behov for moderat alkohol og gunstige priser. Les hele saken

Til toppen