Nattklubb ingen hindring

Strut i Tromsø er noe så unikt som en nattklubb der råvarekvalitet og håndverk samt et spennende barkart står i fokus.
Redaksjonen
29 Februar 2008 - 19:08

- Utgangspunktet mitt var å skape et sted som jeg selv ville gå ut på, sier barsjef Idar Sørensen og skuer rundt i lokalet.

Han har gått gradene i utelivsbyen siden han begynte i oppvasken som 15-åring. Etter å ha gjennopplivet ærverdige Abboteke Bar til fordums storhet, fikk Sørensen tilbud om å utvikle et helt nytt klubbkonsept.

Han klarte ikke å takke nei til utfordringen, og etter en rolig start har det vært fullt hver helg i halvannet år nå på retro-discofunk klubben Strut.

Idar Sørensen setter sin ære i å ha et spennende og nyskapende barkart og vil at gjestene skal bestille drinker som er litt for avanserte til å lage hjemme.

- Gjestene er flinke til å strekke seg og prøve noe som er litt utenom det vanlige. Det skal være spennende og det skal smake godt, sier han.

En stor del av repertoaret er champagne og champagnedrinker. Gamle klassikere får nytt liv når de toppes med de musserende dråpene istedenfor soda. Barsjefen demonstrerer med en Royal Pulp hvor druer og champagne dominerer, og forklarer ivrig om druens beskaffenhet.

- Hvis du smaker på en drue er det mye bitterhet i skallet, og det er helt umulig å si hvor mye sukker som skal til - det kommer helt an på druen.

Høyt tempo
Men overgangen fra bar til nattklubb er stor, og stiller andre krav til tempo. På Strut som på andre nattklubber kommer det meste av omsetningen noen korte timer før stengetid. Det betyr at det ikke er lang tid å servere drinker på, og det må gå fort når klubben er fullpakket. Men å la effektivitet gå på bekostning av kvalitet var uaktuelt.

- Jeg ønsker ikke å bare pøse ut sprit og brus, men vi kan heller ikke gjøre alt tidkrevende og avansert. Jeg trodde kanskje jeg måtte svelge noen kameler da jeg takket ja til denne jobben, men med nøye planlegging og et godt gjennomtenkt barkart har jeg sluppet det, smiler han.

Kvalitet og gode råvarer
Suksessoppskriften har vært å satse på enkle og innovative drinker med kvalitetsråvarer i bunn. Mye gjøres ferdig på forhånd, og på Strut lager de egne siruper som brukes i drinkene. Ofte er den aller beste kvaliteten det lokale, og på Strut er det ikke uvanlig å få servert en daiquiri basert på for eksempel nordnorske blåbær - breddfull av smak og luksuriøs blålilla i fargen.

Og mens vi snakker, blander Sørensen drinker.

- Det er utrolig mye smak i stilken til mynteplanten, så det er lurt å mødle den med - da trenger du ikke å bruke like mye mynte for å få den friske smaken, forklarer han mens han mikser en Whisky Smash.

Kulinarisk inspirasjon
Inspirasjon henter barsjefen fra reiser i inn- og utland, og ikke minst fra den kulinariske verdenen. Kombinasjoner som fungerer i matlaging fungerer ofte også i drinker, kanskje spesielt når det gjelder dessertkombinasjoner.

- Jeg har fått stort utbytte av å samarbeide tett med kokker, og har ofte brukt deres couliser som et utgangspunkt for å eksperimentere meg frem til nye drinker. Det viktige er å finne balansen i drinken, for når gjester ønsker at drinken verken skal være for sur eller for søt er det nettopp balansen de mener, forteller han.

Stadig utvikling
På Strut skal du få en helhetsopplevelse med drinker, interiør og musikk. Sørensen har en finger med i det meste og passer på at alt henger sammen. Den store baren er lokalets desiderte midtpunkt, og her er det god plass til fire bartendere. Selve bardisken har retroformer som gjennomgående element i dekorasjoner og barhyller.

Brokadetapet fra 80-tallet ble funnet på lageret til en lokal malebutikk, og går godt til den gedigne lysekronen i taket. Konseptet er under stadig utvikling, og det nyeste tilskuddet er en hel vegg med innfelte lavalamper.

- Før pleide dette området å fylles opp sist, men nå er det der folk går og setter seg aller først, avslutter Idar Sørensen fornøyd.

Diamond Ring

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en shaker. Rist kraftig. Sil over i et avkjølt cocktailglass.

Sendt inn av Idar Sørensen, Strut i Tromsø

Vurder oppskriften

Whisky Smash

Whisky Smash

Fremgangsmåte

  1. Knus mynte og sitron i bunnen av et stort glass.
  2. Tilsett whisky og sukkerlake.
  3. Fyll glasset med knust is, og rør drinken opp i isen.

Til denne drinken anbefales en kraftig single malt, men det er smak og behag.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Idar Sørensen

Vurder oppskriften

Royal Pulp

Fremgangsmåte

Knus druene med sukkeret i bunnen av et longdrink glass. Ha i cognac og sitronsaft. Fyll opp med knust is. Topp med champagne og rør forsiktig rundt.

Sendt inn av Idar Sørensen, Strut i Tromsø

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt
Dagens rett

La barne lage middagen i dag - da spiser de garantert opp alt

Det er mye god mat i gode pølser, ikke minst når du gjør noe ekstra ut av dem. I denne lettvinte oppskriften (som alle kan klare) spiller pølsene en litt underordnet rolle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her