Nedgang i Fredrikstad

Restaurantbransjen i Fredrikstad er ikke glade etter at de nye skjenketidene ble innført.
Redaksjonen
11 Desember 2008 - 09:00

Petter Eriksen i Restaurantgruppen tror politikerne vil utvide skjenketidene neste år.
 
- Konsekvensene har blitt for store, sier han.
 
Ikke mye lys
Heller ikke hotelldirektør Roy Bakke ved Radisson SAS Hotel ser mange lys i tunnelen.
 
Han sier at omsetningen på Sky Bar har gått 25 til 30 prosent tilbake etter at de nye skjenketidene ble innført.
 
- Folk går ikke tidligere ut, og da får vi kortere tid til å selge på. Vi ser en stor tilbakegang for Sky bar, sier Bakke til f-b.no.
 
Han er veldig glad for at de har fått en time lenger åpningstid frem til jul, men skulle helst sett at dette kunne ha blitt mer langvarig.
 
- Nå har vi hatt lengre åpningstider en helg, og det merker vi med en gang, sier Bakke.
 
Uten at han har finregnet på tallene, tror han omsetningen forrige helg var på lik linje som en desemberhelg i fjor.
 
Omsetningen faller
Hotelldirektøren er nå spent på hva som kan skje i 2009. Til nå har de ikke sagt opp noen, men kan ikke benytte seg like mye av ekstrahjelpere.
 
Både Bakke og Petter Eriksen fra Restaurantgruppen forklarer at de hele tiden vurderer hva de kan gjøre. Eriksen sier at omsetningen på Oscar i september,
oktober og november har gått tilbake med 17-18 prosent sammenlignet med de samme månedene i fjor.
 
Ifølge Eriksen har Pizzanini hatt en meget bra høst, mens restauranten MER har hatt en noe stillere høst enn de hadde ønsket.
 
Konsekvenser
Til neste år skal Eriksen igjen ta kontakt med politikerne.
 
- Vi i bransjen skal legge fram dokumentasjon. Jeg tror politikerne vil se at konsekvensene har blitt litt større enn det de trodde, sier Eriksen.
 
Eriksen sier også at bransjefolk har fulgt nøye med på hvordan folk oppfører seg i gatene.
 
- Med de nye skjenketidene går alle fra utestedene til samme tid. Vi så forrige helg at noen begynte å gå klokken halv to, og andre gikk da det stengte klokken tre. Da samles ikke alle ute i gatene samtidig, sier Eriksen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her