Nekter for bestikkelser

Alle ni tidligere sjefer og selgere i Vin & Sprit nektet for at de ga bestikkelser til butikksjefer ved Systembolaget da rettsaken mot dem startet denne uken. 

De tidligere sjefene forklarte at de hadde tatt beslutninger i forbindelse med budsjetter, men at de ikke kjente til at penger ble satt av til bestikkelser.
 
De sa også at de hadde attestert reiseregninger, men at de ikke ante noe om at en del av pengene var utgifter til Systembolagets butikksjefer.
 
Ukjent med bestikkelser
De to tidligere markedssjefene sa at de hadde deltatt i flere beslutninger for å øke salget av Vin & Sprits produkter, men at de ikke kjente til at det skulle skje ved hjelp av bestikkeler eller belønninger.
 
De tiltalte selgerne innrømmet at de hadde gitt bort vareprøver, men nektet for at dette var bestikkelser.
 
En selger hadde blant annet betalt hotellopphold for butikksjefer, men forklarte at han hadde fått beskjed av sine overordnede og at det hele var en vanlig markedsaktivitet.
 
Omfattende angrep
- Systembolaget har blitt utsatt for et omfattende angrep med bestikkelser. Det har pågått over lang tid, sa aktor Björn Blomquist.
 
Aktor mente også at Vin & Sprit hadde en spesiell avdeling for bestikkelser. Team SB skulle bestikke butikksjefer i Systembolaget slik at det skulle gagne Vin & Sprits produkter, skriver Dagens Nyheter.
 
Kostnadene ble skjult i budsjettene som markedsaktiviteter, representasjon og feilaktige reiseregninger, mente Blomquist.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen