Nersnæs går til Bølgen & Moi

Ola Nersnæs forlater T. Storm & Sønner og overtar som daglig leder på Bølgen & Moi Briskeby i Oslo. Nersnæs har vært med på å skape en eventyrlig vekst for blant annet Bache Gabrielsen og økt salget fra beskjedne 30 000 helflasker i - 95 til hele 1 250 00
Redaksjonen
30 Mars 2001 - 02:00

- Jeg har hatt en utrolig utfordrende og spennende jobb i T. Storm & Sønner. Nå gleder jeg meg til å gå tilbake til restaurantbransjen hvor jeg opprinnelig kom fra. Det skjer veldig mye hos Bølgen & Moi og å få være med på det blir ikke mindre utfordrende, sier Ola Nersnæs som blant er utdannet vinkelner fra Gastronomisk Institutt.
 
Det er Bjørn Moi, Tronds bror, som har hatt ansvaret for Bølgen & Moi Briskeby frem til nå. Han overtar satsingen bedriften gjør med ny restaurant i Kristiansand. Alt i alt omsetter bedriften for hele 110 millioner kroner, mens Briskeby står for ca 30 prosent og har i dag 35 ansatte. Alle mål så langt i Oslo er nådd over forventing. Nersnæs oppgave blir selvfølgelig å kjøre kraftstasjonen videre, kvalitetsikre produktet og å utvikle konseptet videre.
 
Hvem som overtar etter Nersnæs i T. Storm & Sønner er ikke klart i skrivende stund. Firmaet hadde i fjor en omsetning eks avgifter på 150 millioner kroner og 10 årsverk. Det er med andre ord ingen puslete importørvirksomhet som skal ha ny daglig leder. Bache Gabrielsen har vokst enormt siden - 95 da Nersnæs gikk inn som daglig leder i forbindelse med at Haugen-Gruppen kjøpte virksomheten av Jan Storm som nylig dessverre altfor tidlig gikk bort.
- Vi sitter i dag på en portefølje med meget gode merkenavn som blant andre Bollinger, Lindemans, Santa Carolina og selvfølgelig Bache Gabrielsen, sier Nersnæs som overtar styringen på Briskeby i slutten av mai.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien
+
Tester

Blant de 120 hvitvinsboksene og posene som er testet finner du garantert noe for ditt behov i sommerferien

Ethvert feriekjøleskap har plass til en boks med hvitvin - om det så bare er for å bruke til matlaging som damping av blåskjell. Men det er ingen grunn til å redusere bruken til det, for mange hvitvinsbokser inneholder virkelig seriøs vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt
Guide

Så gode som gulrøttene er nå, kan de spises døgnet rundt

Når du er forsynt med å knaske nyhøstede sommergulrøtter, kan du se på oppskriftene som forvandler denne gode råvaren til noe enda bedre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing
Dagens rett

Mandagen blir perfekt med en pastasalat med skinke og dressing

Kanskje er dette starten på ferien, og da vil vi ha det lettvint. Med denne salaten bruker du opp rester i kjøleskapet - eller finner ingrediensene i nærmeste butikk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her