Nesten 150 svanemerket

146 hoteller i Norden er merket med det offisielle miljømerket Svanen. Innenfor EU har 109 hoteller det europeiske miljømerket Blomsten.
Redaksjonen
01 Oktober 2007 - 17:00

Miljøtilpasset hotellovernatting er ett av skrittene på veien mot bærekraftig turisme.
 
En ny undersøkelse viser at tre av fire reisende amerikanere mener det er viktig at reisen deres ikke skader miljøet. Omkring 40 prosent er også villige til å betale mer for å reise med et selskap som gjør en aktiv miljøinnsats.
 
Langsiktig innsats
Verdens største bookingbyrå - Carlson Wagonlit (CWT) - har bestemt seg for å gi kundene det de ønsker - og samtidig bidra til en bærekraftig utvikling av reisebransjen. Bookingbyrået skal nå tilby kundene sine en oversikt over miljømerkede hoteller.
 
Etterspørsel
- Vi ser klart en stigende etterspørsel etter å kunne reise på en mer bærekraftig måte, sier direktør for Hotel Product Worldwide i CWT, Paula Batten.
 
- Det finnes tusener av hoteller som gjør en ansvarlig innsats for miljøet, men vi har valgt å liste opp de hotellene som har offsielle miljømerker. Det gir kundene garanti for at det er snakk om en strukturert og langsiktig innsats.
 
Service
Miljømerking i Norge har ansvar for å levere månedlige oppdateringer til Carlson Wagonlit - med informasjon om miljømerkede hoteller i Norden. Snart skal bookingbyrået være i stand til å informere om miljømerkede hoteller over hele verden.
 
- Listen er foreløpig liten sett i forhold til den samlede hotelldatabasen vår - men listen finnes og kundene kan få den hvis de spør etter den. Vi håper at vi i løpet av noen få måneder også kan tilby listen som en online service, sier Paula Batten hos CWT i en pressemelding.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her