Nesten alle fullfører

Nå fullfører nesten alle elever ved restaurant- og matfag ved Nannestad videregående skole.
Redaksjonen
09 Januar 2009 - 15:00

Tidligere sluttet halvparten av elevene. Resepten er mye og realistisk praksis, samt tett oppfølging.
 
- Det er mye bedre med mye praksis enn altfor mye teori, sier Magne Knai Sannerhaugen.
 
Hver torsdag har skolen kveldsåpen restaurant.
 
Restaurant- og matfagklassenes har ansvar for både restauranten og skolekantinen. Tre-fire dager i uken er skoledagen realistisk praksis med tett oppfølging.
 
Snuoperasjon
For to år siden satte skolen i gang snuoperasjonen. Nå viser de gode resultatene seg.
 
Driftsleder Espen Brekke fant grepet som snudde om på restaurant- og matfagundervisningen ved Nannestad videregående.
 
Han var forferdet over å se hvor mange som ga opp og begynte å tenke på alternative opplegg. Praksis. Praksis. Praksis. Skoleledelsen kvitterte raskt med klarsignal, skriver Akershus Fylkeskommune.
 
Dessuten har Brekke erfart hvor viktig det er med tett oppfølging av hver elev. Sterkt personlig engasjement er ikke til å komme utenom.
 
Medisinen virker
- Noen ganger må jeg ut en kveld for å ta en prat med en elev som sliter litt, sier Brekke.
 
Etter to år vet Brekke at medisinen virker. Nå blir de aller fleste elevene, og består eksamen.
 
Skolen har også jobbet overfor næringslivet, og har etablert et team av 24 fadderbedrifter.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette drikker du til and
Tester

Dette drikker du til and

Andevennlige drikkevarer finner du innen alle kategorier og prisklasser. Her har du en rekke forslag som kan kalles allroundere når det er and på menyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her