Nesten gratis mat

Karene bak kokeboka Fanget - mellom to permer prøver å lokke oss ut i naturens matfat ved å gi litt dårlig samvittighet. Belønningen er imidlertid verdt anstrengelsen, 70 lekre retter som alle kan klare å gjennomføre.

Selv om ikke alle de 70 rettene i kokeboka Fanget - mellom to permer er noe du kaster deg over etter en lang skogstur, har de det til felles at hovedråvaren er tilgjengelig helt gratis i vår frodige natur. Fisk, vilt, sopp og bær. Mannen bak rettene, tidligere norgesmester i kokkekunst, Tommy Østhagen, er selv naturglad og en aktiv innhøster, samt en habil skytter. Og ikke minst en kreativ kokk med sans for det raffinerte. Som gjennom cateringselskapet Kreativ Catering opererer en mobil restaurant. Om kort tid åpner han dessuten en spennende delikatessebutikk på Ljabru hvor godsakene kan tas i nærmere øyesyn.

I mellomtiden kan du nyte synet av kokeboka. Til tross for at rettene kan se svært kompliserte ut ved første øyekast, er de høyst overkommelige for en hver fingernem amatørkokk. Den premierte naturfotografen Baard Næss beviser at han ikke bare behersker naturens stilleben men også kjøkkenets. Med på laget har de nok en mester, Dan Lystad, to ganger vinkelnernorgesmester, som har gitt sine vinanbefalinger til rettene.

Kroner 389, ISBN 82 92527 00 1.
Utgitt av Pepper Publishing.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen