Drikke
Nettside tilbyr beskyttelse mot vinsvindel

Nettside tilbyr beskyttelse mot vinsvindel

En av verdens fremst spesialister tilbyr hjelp for de som vil beskytte seg mot vinsvindel.
Redaksjonen
22 Januar 2015 - 12:06

Det er saken med storsvindleren Rudy Kurniawan som har satt det amerikanske vinkonsulentfirmaet Chai Consulting på ideen om å lage en nettbasert tjeneste, ifølge wownews.se.

Koster penger

Chai Consulting er eksperter på vinsvindel, vurdering og autentisering av vin. I mars åpner nettsiden winefraud.com som skal hjelpe brukere å avdekke svindel. Den skal også vise hvordan man beskytter seg mot forfalskning. Websiden er tenkt som en hjelp for vinhandlere og samlere.

Slik gjennomførte Kurniawan svindelen

Det er ikke gratis å bruke tjenesten. Som betalende medlem får du tilgang til informasjon om kjente vinbedragere, artikler om forfalskning og autentisering samt en liste med vinhandlere som er mistenkt for å selge forfalskninger.

Vinbutikker kan merkes

Chai Consulting kommer også å selge et merke som vinhandlere kan abonnere på for å dokumentere at de driver antisvindelsarbeid. For å kunne bruke dette kommer selskapet til å granskes nøye.

Maureen Downey som står bak selskapet, forklarer på wine-searcher.com at svindleren Rudy Kurniawan solgte falske flasker til en verdi av 130 millioner dollar i en tiårsperiode. Verdien på disse flaskene antas å ha steget til mer enn det dobbelte og mange av dem er fortsatt i sirkulasjon.

– Behovet for mer informasjon om vinsvindel og av en nettside som winefraud.com er derfor stor, påpeker Downey.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier
Dagens rett

Krydret mat er perfekt i sommervarmen - denne retten er en innertier

Her i form av smaksrik og marinert breiflabb på en krydret og aromatisk kokossuppe som kan serveres varm eller kald.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette til middag blir helgen minneverdig
Dagens rett
Teriyakibiff

Med dette til middag blir helgen minneverdig

Denne japanskinspirerte biffretten er utrolig lettlaget, men ikke mindre smaksintens og saftig av den grunn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien
Ukens drink

Slik får du Sevilla-varme inn i negronien

Med den nye ginen fra Tanqueray fra basisutvalget får negronien en karakter som matcher sommeren veldig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her