Slik gjennomførte Kurniawan storsvindelen

Slik gjennomførte Kurniawan storsvindelen

Rudy Kurniawan riskikerer 100 års fengsel for forfalskning og svindel.
15 Mai 2012 - 10:14

Den indonesisk fødte fødte Rudy Kurniawan var en velbeslått vinsamler. Nå mener amerikanske påtalemyndigheter at han også tilhører de største vinsvindlerne i moderne tid.

Kurniawan er nå tiltalt for forfalsking i stor stil. Han er også tiltalt for bedrageri overfor et finansieringsselskap, forsikringssvindel og forsøk på å svindle et auksjonshus og vinsamleren Bill Koch, skriver Wine Spectator.

I løpet av de ti siste årene har Kurniawan slått seg opp som vinsamler og -selger. De siste årene har det imidlertid oppstått tvil om virksomheten hans, og i vinter ble han arrestert av FBI i sitt hjem i Los Angeles.

Tatt for å selge falske viner i USA

De fem tiltalepunktene har 20 års strafferamme hver. Blir Kurniawan kjent skyldig, risikerer han i praksis livstidsstraff.

I forbindelse med tiltalen er en rekke detaljer rundt Kurniawans virksomhet blitt kjent. I flere dokumenter beskrives blant annet hvordan han blandet ulike billige viner sammen til en mikstur som «liknet smaken, fargen og karakteren til sjeldne og kostbare viner.»

Kurniawan skal også ha fått tomme Bordeaux-flasker fra en restaurant i New York. Flaskene, som han selv ofte bidro til å tømme, ble sendt hjem til ham som suvenirer etter restaurantbesøkene. Deretter fylte Kurniawan dem med sin egen blanding.

Til arbeidet med sin hjemmeblandede vin, benyttet han seg av et verksted og labaratorium han bygget hjemme hos seg selv. Der ble det også funnet stabler av falske etiketter fra samtlige 1. cru-vinslott i Bordeaux og alle de førende domainer i Burgund. FBI fant også gamle og nye korker, voks til å forsegle flasker, gummistempler med årganger og navn på berømte vinslott og årganger. I leiligheten ble det også funnet en nedskrevet bruksanvisning til vinforfalskningens kunst.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her