Nilsson nummer 7

Norgesmester Olav Nilsson, Grand Café, ble nummer 7 i årets VM i østersåpning, det 47. i rekken, som gikk i Galway, Irland i dagene 27.-30. september. Nilsson er ikke det minste skuffet over resultatet: - Bare å være der var en stor opplevelse. Helt topp, sier han.

 - VM'et er en stor folkefest og irene er utrolig vennlige og gjestfrie, er Nilsson kommentar til arrangementet. Som på alle måter løper knirkefritt, selvsagt også det rent konkurransetekniske.

Vinneren denne gangen ble Fredrik Lindfors, en svenske som arbeider på en skalldyrsrestaurant i London og som gikk av med seieren på grunn av færrest tilleggssekunder. Totaltiden hans ble 2,58 hvorav bare 0,05 var staffesekunder. Nilssons totaltid var 3,56 som inkluderte 1,02 i straffe. Med det norske bidraget var det altså i alt tre svenske statsborgere i dette VM'et. Sveriges kandidat ble for øvrig den raskeste med 2,31 i åpnetid. Og finnene la mest arbeid i presentasjonen, som for øvrig tillegges stor vekt.

Under VM i Galway står østers (samt noe annet som også kan slurpes, nemlig Guinness som er hovedsponsor) i fokus. Hele 100.000 østers av typen edulis, altså de flate, inntas av 10.000 festivaldeltakere. Et besøk verdt, skal vi tro både Nilsson og tidligere års deltakere. Hold av siste helgen i september neste år for da braker det løs igjen.

Foto: Roger Kolbu og arrangøren i Galway

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen