NM i kokkekunst 2006

Finalistene er klare til NM i kokkekunst under Matfestivalen i Ålesund.
Redaksjonen
28 August 2006 - 12:06

12 spente kandidater er klare for to spennende finaledager under årets Matfestival den 30. og 31. august. Seks kokker skal i aksjon hver av dagene, og den med høyest poengsum blir kåret som vinner av årets NM i kokkekunst torsdag den 31. august.
 
Utfordrende meny
Oppgaven kandidatene ble stilt overfor var å lage en treretters meny for 12 personer med følgende gitte råvarer.
 
Forretten skal inneholde minst 60% Stange kylling, og ett av ganityrene skal inneholde kongekrabbe, breiflabb eller kyllinglever.
 
Hovedretten skal bestå av minst 60% lammerygg med lammelever eller lammenyrer som ingrediens i et av ganityrene.
 
Desserten er basert på minst 60% norske moreller og thailandsk mango, med lime og Tine kremfløte som akkompagnement.
 
Finalistene blir bedømt på bakgrunn av mise en place og hygiene, korrekt yrkesmessig håndtverk, anretning og presentasjon, og ikke minst smak. Ved for tidlig eller for sen levering av de enkelte rettene blir det tilkjent en straff på ett poeng per minutt per dommer.
 
Sterke finalister
Tittelforsvarer Erling Stenersen Sundal, får sterk konkurranse i årets finale. Kokker fra Trondheim i nord til Kristiansand i sør ivrer etter å kunne krone seg med Norgesmestertittelen - det tegner for to spennende dager i Ålesund.
 
I år markerer Gastronomisk Institutt og Bølgen & Moi seg sterkt med henholdsvis tre og to kandidater til finaledagene.
 

Finalistene er:
• Even Ramsvik, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Lars Erik Vesterdal, Bølgen & Moi, Lysverket, Bergen

• Lasse Wågbø, Britannia Hotell, Trondheim.

• Bjørnar V. Håkonsrud, Bølgen & Moi, Kristiansand.

• Ronny Haug, Clarion Hotel Royal Christiania, Oslo.

• Ole Edvart Molteberg, Hotell Neptun, Bergen.

• Sebastian Myhre, Gastronomisk Institutt, Oslo.

• Børge Brekke, Bjørnefjorden Gjestetun, Os.

• Jørn Andre Dahl, Nannestad VGS.

• Torbjørn Fjellhaugen, NB Sørensen, Stavanger

• Gunnar Hvarnes, Gastronomisk Institutt, Stavanger

• Erling Sundal - tittelforsvarer, Falcon Crest/Flavours, Oslo

Flotte premier
Vinneren av NM i kokkekunst skal representere Norge i Nordisk Mesterskap i 2007, og han får også med seg en flott pengepremie og en rekke andre flotte premier.
 
Les mer om NM i kokkekunst 2006 her (klikk), eller les mer om Matfestivalen på denne siden (klikk).
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger
Dagens rett

Lag disse saftige og superenkle lammebollene til ukas avslutninger

Disse kjøttbollene gjør stor lykke på tapasbordet og er enkle å frakte med seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her