NM i østersåpning 2002

I år går NM i østersåpning av stabelen den 1. september i hagen på Madserud Gård i Oslo. Det er fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge.

Også i år blir det stor østersfest med show og moro, og selvsagt skal du som arbeider som kokk snarest melde deg på som deltaker. Kanskje blir det du som vinner og som får reise til Galway i Irland og deltar i VM i østersåpning. Eller kanskje du bare vil ha med deg festen og heie på din favoritt? Uansett kan vi love en ettermiddag utenom det vanlige. Sponsorer for evenementet er A la carte delicatesse (østers), Champagne Bollinger og Guinness .

Olav Nilsson (bildet til høyre) fra Grand Café i Oslo vant fjorårets NM i østersåpning med soleklar margin foran 22 andre deltakere. I løpet av rekordraske 2 minutter 2 sekunder hadde han åpnet 30 østers. Selv etter å ha blitt idømt 10 straffesekunder var seieren sikker foran andreplassen som gikk til veteranen danske Heini Pedersen (midt i bildet til venstre), frilanser. Tredjemann ble debutanten Egil Nordeide fra Østmarkseteren Restaurant (til høyre i bildet).

Her kan du melde deg på som deltaker i konkurransen

Her kan du melde deg på som festdeltaker/tilskuer

Reglement NM i østersåpning 2001
(Kan bli revidert, følg med på disse sidene.)
Deltakere vil få tilsendt Reglement.

1. I de innledende heat velger hver kandidat selv ut 30 østers av typen gigas som den enkelte får anledning til å pusse og arrangere etter eget system før startskuddet for åpningen går. Kandidatene velger selv hvilket åpningsutstyr og beskyttelse som skal brukes. Østersene som må være i mest mulig perfekt stand etter åpning, skal være løsnet fra bunnskjellet og arrangert på mest mulig presentabelt vis før de overlates juryen.

2. Juryen bedømmer etter følgende kriterier
- østersen skal være uten blodflekker eller andre løse deler fra skjellet
- det skal heller ikke være skader i østerskjøttet
- presentasjonen av østersene på serveringsfatet skal være tiltalende

Avvik fra kriteriene medfører straffesekunder for kandidaten etter følgende skala:
- dårlig løsnet østers = 1 sek.
- østers med skall = 1-5 sek.
- østers med blod = 3 sek.
- skadet østers = 3-10 sek.
- tom østers = 30 sek.
- uåpnet/manglende antall = diskvalifisering

Juryen kan gi bonuspoeng for presentasjon i form av fratrekk for sekunder.

3. I finalen stiller de fem-seks kandidatene (avhengig av totalt antall deltakere) med færrest antall totalsekunder fra innledende runder uavhengig av hvilket heat de stilte i. Finalistene plukker selv ut de 30 østersene de skal åpne i finalen. Juryen benytter de samme kriteriene som i innledende runder. Vinneren blir den som har færrest antall totalsekunder i finalen.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen