NM i østersåpning 2003

I år går NM i østersåpning av stabelen den 10. august kl. 16:00 på Rådhusplassen i Oslo. Det er igjen fritt frem å melde seg på for alle kokker med ambisjoner om å reise til VM i Irland for å representere Norge.
Redaksjonen
30 Juli 2003 - 02:00

Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest på Rådhusplassen i Oslo. Sett allerede nå av:

søndag 10. august kl. 16 -18

Anledningen er mat- og vinfestivalen som arrangeres i forbindelse med Color Line Scandinavian Grand Prix, altså VM i offshore. Mens båtene freser over fjorden, skal det på landejorda freses opp østers. Selvsagt etter alle spilleregler, for dette gjøres med stor grad av presisjon. Vinneren reiser til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 25.-28. september 2003.
 
Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I fjor hadde vi et meget vellykket arrangement i hagen på Madserud Gård. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Heini Petersen, er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Påmeldingsskjemaer:

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Info til kokker
Oppmøte: senest kl 15.00 for registrering.
Sted: Rådhusplassen, mat og vinfestival telt (ved trikkeholdeplasssen)
Av utstyr trenger du bare din egen østerskniv. Vi gjør oppmerksom på at i år benyttes det flatøsters.
Konkurransens reglementet vil hoveddommer gå igjennom før start.
De innledende heatene vil starte allerede kl 16.00.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Reglement NM i østersåpning 2003
  1. I de innledende heat velger hver kandidat selv ut 20 østers av typen flatøsters som den enkelte får anledning til å pusse og arrangere etter eget system før startskuddet for åpningen går. Kandidatene velger selv hvilket åpningsutstyr og beskyttelse som skal brukes. Østersene som må være i mest mulig perfekt stand etter åpning, skal være løsnet fra bunnskjellet og arrangert på mest mulig presentabelt vis før de overlates juryen.
     
  2. Juryen bedømmer etter følgende kriterier
    - østersen skal være uten blodflekker eller andre løse deler fra skjellet
    - det skal heller ikke være skader i østerskjøttet
    - presentasjonen av østersene på serveringsfatet skal være tiltalende
     
    Avvik fra kriteriene medfører straffesekunder for kandidaten etter følgende skala:
    - dårlig løsnet østers 1 sek.
    - østers med skall 1-5 sek.
    - østers med blod 20 sek.
    - skadet østers 3-10 sek.
    - tom østers 30 sek.
    - uåpnet/manglende antall diskvalifisering
     
    Juryen kan gi bonuspoeng i form av fratrekk for presentasjon.
     
  3. I finalen stiller de fem-seks kandidatene ( avhengig av totalt antall deltakere ) med færrest antall totalsekunder fra innledende runder, uavhengig av hvilket heat de stilte i. Finalistene plukker selv ut de de skal åpne i finalen. Juryen benytter de samme kriteriene som i innledende runder. Vinneren blir den som har færrest antall totalsekunder i finalen.
     
  4. Juryen består av Terje Ness (Oro), Daniel Karlsson (Klosteret), Kjell Arne Johnseter (Madserud Gård).

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her