NM i østersåpning 2004

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> I år går NM i østersåpning av stabelen søndag den 15. august klokken 16:00 i hagen på Madserud Gård i Oslo. Du som leser Apéritif på nettet kan melde deg på som gratis tilskuer. Vi kan
Redaksjonen
02 Juli 2004 - 15:27

Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest - på Madserud Gård i Oslo. Selvsagt skal du som arbeider som kokk snarest melde deg på som deltaker. Kanskje blir det du som vinner og som får reise til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 23.-26. september 2004. Eller kanskje du bare vil ha med deg festen og heie på din favoritt? Uansett kan vi love en ettermiddag utenom det vanlige. Sett allerede nå av:

søndag 15. august kl. 16 -18

Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland, Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I forfjor hadde vi et meget vellykket arrangement på samme sted. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Ola Nilsson (t.h.), er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Hvordan det gikk i fjorårets NM får du vite her:

Resultatet i Galway 2003 kan du lese mer om her:

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Karttjenesten er levert av:

Reglement NM i østersåpning 2004
(Kan bli revidert, følg med på disse sidene.)
Deltakere vil få tilsendt Reglement.

1. I de innledende heat velger hver kandidat selv ut 20 østers av typen flatøsters som den enkelte får anledning til å pusse og arrangere etter eget system før startskuddet for åpningen går. Kandidatene velger selv hvilket åpningsutstyr og beskyttelse som skal brukes. Østersene som må være i mest mulig perfekt stand etter åpning, skal være løsnet fra bunnskjellet og arrangert på mest mulig presentabelt vis før de overlates juryen.

2. Juryen bedømmer etter følgende kriterier
- østersen skal være uten blodflekker eller andre løse deler fra skjellet
- det skal heller ikke være skader i østerskjøttet
- presentasjonen av østersene på serveringsfatet skal være tiltalende

Avvik fra kriteriene medfører straffesekunder for kandidaten etter følgende skala:
- dårlig løsnet østers = 1 sek.
- ikke løsnet østers = 10 sek.
- østers med skall = 1-5 sek.
- østers med blod = 20 sek.
- skadet østers = 3-10 sek.
- tom østers = 30 sek.
- uåpnet/manglende antall = diskvalifisering

Juryen kan gi bonuspoeng for presentasjon i form av fratrekk for sekunder.

3. I finalen stiller de fem-seks kandidatene (avhengig av totalt antall deltakere) med færrest antall totalsekunder fra innledende runder uavhengig av hvilket heat de stilte i. Finalistene plukker selv ut de 30 østersene de skal åpne i finalen. Juryen benytter de samme kriteriene som i innledende runder. Vinneren blir den som har færrest antall totalsekunder i finalen.

Terje Ness, Tore Namstad og Daniel Karlsen er årets dommer-trio.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her