NM i østersåpning 2004

FIXME: not implemented embed type for object type : <embed> I år går NM i østersåpning av stabelen søndag den 15. august klokken 16:00 i hagen på Madserud Gård i Oslo. Du som leser Apéritif på nettet kan melde deg på som gratis tilskuer. Vi kan
Redaksjonen
02 Juli 2004 - 15:27

Årets østersåpningsmesterskap blir høstens kjempefest - på Madserud Gård i Oslo. Selvsagt skal du som arbeider som kokk snarest melde deg på som deltaker. Kanskje blir det du som vinner og som får reise til Galway i Irland for å konkurrere i 49th. International Oyster Festival, 23.-26. september 2004. Eller kanskje du bare vil ha med deg festen og heie på din favoritt? Uansett kan vi love en ettermiddag utenom det vanlige. Sett allerede nå av:

søndag 15. august kl. 16 -18

Apéritif har gjennom flere år vært arrangør av NM i østersåpning. Med på laget har vi Tourism Ireland, Omega, Champagne Bollinger, Ringnes, Guinness med flere.

I forfjor hadde vi et meget vellykket arrangement på samme sted. Med hyggelig stemning og ikke minst fordelaktige priser på både østers og godt drikke.

Fjorårets vinner, Ola Nilsson (t.h.), er selvsagt på plass for å forsvare tittelen som Norges beste østersåpner.

Les mer om fjorårets arrangement her:
og

Hvordan det gikk i fjorårets NM får du vite her:

Resultatet i Galway 2003 kan du lese mer om her:

Påmeldingsskjemaer:
(kun for kokker)

Her kan du melde deg på som tilskuer (klikk)

Karttjenesten er levert av:

Reglement NM i østersåpning 2004
(Kan bli revidert, følg med på disse sidene.)
Deltakere vil få tilsendt Reglement.

1. I de innledende heat velger hver kandidat selv ut 20 østers av typen flatøsters som den enkelte får anledning til å pusse og arrangere etter eget system før startskuddet for åpningen går. Kandidatene velger selv hvilket åpningsutstyr og beskyttelse som skal brukes. Østersene som må være i mest mulig perfekt stand etter åpning, skal være løsnet fra bunnskjellet og arrangert på mest mulig presentabelt vis før de overlates juryen.

2. Juryen bedømmer etter følgende kriterier
- østersen skal være uten blodflekker eller andre løse deler fra skjellet
- det skal heller ikke være skader i østerskjøttet
- presentasjonen av østersene på serveringsfatet skal være tiltalende

Avvik fra kriteriene medfører straffesekunder for kandidaten etter følgende skala:
- dårlig løsnet østers = 1 sek.
- ikke løsnet østers = 10 sek.
- østers med skall = 1-5 sek.
- østers med blod = 20 sek.
- skadet østers = 3-10 sek.
- tom østers = 30 sek.
- uåpnet/manglende antall = diskvalifisering

Juryen kan gi bonuspoeng for presentasjon i form av fratrekk for sekunder.

3. I finalen stiller de fem-seks kandidatene (avhengig av totalt antall deltakere) med færrest antall totalsekunder fra innledende runder uavhengig av hvilket heat de stilte i. Finalistene plukker selv ut de 30 østersene de skal åpne i finalen. Juryen benytter de samme kriteriene som i innledende runder. Vinneren blir den som har færrest antall totalsekunder i finalen.

Terje Ness, Tore Namstad og Daniel Karlsen er årets dommer-trio.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her