NM i østersåpning 2006

Årets NM i østersåpning blir en folkefest under den store Aker Brygge Matfestival i slutten av august. Meld deg på allerede nå.
Redaksjonen
31 Juli 2006 - 10:35

Nå braker det løs igjen for kokker og medbragt heiagjeng. Årets NM i østersåpning blir høstens kjempefest på Aker Brygge i Oslo.
 
Flere tusen tilskuere, høy stemning og intens konkurranse er hovedingrediensene for årets NM.
 
Gourmetopplevelser for alle
I det store festivalområdet kan du følge med på konkurransen, smake de herligste viner og få servert den mest delikate sjømat og andre delikatesser.
 
Selvfølgelig står østers og champagne på menyen også i år.
 
Festivalområdet er åpent for alle over 18 år, og koster kroner 100,-.
 

Hva:

NM i østersåpning

Når:

Søndag 20. august klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Aker Brygge, Oslo

Hvem:

Du som arbeider som kokk + heiagjeng

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 52nd Galway International Oyster Festival,
Irland 28. sept - 1. okt.
 
Norgesmesteren vinner også en klokke fra Omega, til en verdi av 15.000,-.
 
Runner-up får en utsøkt middag for to på Brasserie Blanche

 
Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning. To verdensmestere de siste to årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.
 
Juryen blir i år ledet av regjerende verdensmester Reinsborg, som har med seg to av landets ledende kokker i dommepanelet - Tore Namstad, og Daniel Karlsson, Klosteret Restaurant.
 
Kanskje er det nettopp du som nybakt Norgesmester som drar til Galway i Irland i slutten av september for å forsvare de norske fargene. Reisen til Irland for deg samt ledsager er sponset av Explore Travel .
 
 
Folkesport og -fest
Østersåpning er en sport som fortjener større oppmerksomhet. Derfor er årets NM i østersåpning lagt til Aker Brygge Matfestival, søndag den 20. august.
 
Matfestivalen er bredt lagt opp og har alt i seg til å bli en folkefest. Det forventes 200.000 besøkende i løpet av de tre dagene festivalen pågår og mange av dem kommer på søndag.
 
Hele Aker Brygge kommer til å være fullt av de lekreste delikatesser fra produsenter og importører, og du kan heie frem dine favoritter mens du nyter deilige østers og en forfriskende champagne i det 600 m2 store festivalområdet på Bryggetorget.
 
Meld deg på
Nå har du muligheten til å vise dine evner som effektiv østersåpner for åpen scene - bokstavelig talt. Er du ansatt i serveringsbransjen, melder du deg på ved å fylle ut skjemaet her (klikk).
 
Godt forberedt
Pass på å kjøpe inn godt med østers i løpet av sommeren og legg deg i hardtrening, for den 20. august blir det åpnet østers i et faretruende tempo.
 
NM i østersåpning arrangeres av Apéritif i samarbeid med Aker Brygge Matfestival, A la Carte Produkter AS, Omega, Haugen-gruppen, Olden og Explore Travel.
 
Les mer om NM og VM i østersåpning på disse sidene.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her