NM i østersåpning 2007

Landets dyktigste østersåpner skal kåres søndag 9. september. Det skjer midt i Oslo sentrum under Oslo Høstfestival. Meld deg på nå .
Redaksjonen
04 September 2007 - 15:49

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbrakt heiagjeng. Årets NM i østersåpning blir høstens kjempefest på Egertorget - midt i Oslo sentrum.
 
Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM. I årets dommerpanel finner vi bl.a. Eyvind Hellstrøm fra Restaurant Bagatelle.
 
Gourmetopplevelser for alle
Under Oslo Høstfestival, som for øvrig arrangeres av Oslo Arrangement, kan du følge med på konkurransen og samtidig smake de herligeste delikatesser. Arrangementet har, i tillegg til mat, temaer som trender innen mote, design, kultur, sport og helse.
 
Selvfølgelig står østers og champagne på menyen også i år. Alle østersåpnere med knivkontroll bes derfor om å kvesse knivene foran helgens dyst!
 
Har du ikke meldt deg på ennå, er det fortsatt ikke for sent!
 
Dette blir moro!
 

Hva:

NM i østersåpning

Når:

Søndag 9. september klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Egertorget, Oslo

Hvem:

Du som arbeider som kokk + heiagjeng

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 53rd Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 30. september
 
Norgesmesteren vinner også en lekker Omega Seamaster til en verdi av kr 15 000,-

Norge i verdenstoppen
Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.
 
To verdensmestere de siste tre årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange topplasseringer før det, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. Ikke bare klarte fjorårets norgesmester Heini Petersen, frilanskokk, å åpne 30 østers på 2.52.75, de var dessuten så å si perfekt åpnet.
 
Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.
 
 
Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerene får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi de samme østersene som benyttes under VM - irske flatøsters, flydd inn ens ærend av A la Carte produkter.

I år blir det kanskje din tur?
 
Enestående premier
Vinneren får anledningen til å forsvare Norges ære i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.
 
Norgesmesteren får dessuten en utrolig Omega Seamaster, til en verdi av kroner 15 000,-, av den offisielle tidtakeren Omega Norge.
 
jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.
 
Er du kanskje bare nysgjerrig på hvordan denne konkurransen går av stabelen?
 
Møt opp på Egertorget søndag den 9. september fra klokken 14 for en unik opplevelse!
 
NM i østersåpning 2007 arrangeres av Apéritif i samarbeid med Oslo Arrangement, A la Carte produkter og Omega Norge.

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass
Ukens drink

Slik lager du Brandy Alexander - drink og dessert i samme glass

Kremete og fyldig, søt og krydret - dette er en farlig god klassiker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik har du kanskje ikke servert laks før
Dagens rett
Sprøstekt krydderlaks

Slik har du kanskje ikke servert laks før

Det er ikke så mye som skal til for at selv laksen får mesterkokkpreg. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Strålende californiske Rhône-old-school-viner
+
Godbiter i pollisten

Strålende californiske Rhône-old-school-viner

Modellen er det beste fra Châteauneuf-du-Pape, men uten den høye alkoholen. Viner som dessuten representerer nyere californisk vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin
+
Ukens vin

Selv om budsjettet er 179,90, får du knallgod vin

Utrolig nok, i et marked hvor prisene har økt betydelig, er det mulig å finne veldig seriøs vin i dette prissjiktet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. oktober

Unik sjanse for elskere av Chianti Classico: Nyt 8 flotte viner

Smak noe av det aller beste fra Toscana når Fèlsina inntar hovedstaden den 06. oktober

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den
Dagens rett

Denne søndagsmiddagen er slik Hellstrøm liker den

Han spiser kanskje ikke kålruletter på søndag, men like fullt har denne oppskriften signert Eyvind Hellstrøm litt fest over seg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her