NM i østersåpning 2012

NM i østersåpning 2012

I Norges tøffeste konkurranse kjemper landets beste østersåpnere om Norgesmestertittelen og flotte premier. Hold av søndag 2. september og bli med på festen du også!
Redaksjonen
27 August 2012 - 15:05

Nå braker det løs igjen for Norges beste østersåpnere og medbragt heiagjeng.

Årets NM i østersåpning blir en kjempefest under det som blir høstens største vinarrangement.

Deltakerene trakterer sylskarpe kniver idet de kjemper om heder og ære i Norges tøffeste mesterskap.

Høy stemning og intens konkurranse med et stort og heiende publikum er hovedingrediensene for årets NM i regi av Apéritif.

Tid: Søndag 2. september 2012 klokken 14.00 - 17.00

Sted: Posthallen Restaurant, Prinsensgate 8, 0152 Oslo

NM i østersåpning under høstens største vinsmaking

De ærverdige lokalene i Posthallen fylles denne søndagen med alt av hva hjertet kan ønske innen vin, når vi arrangerer høstens største vinsmaking med mer enn 40 forskjellige vinhus representert.

Selve NM i østersåpning finner sted på en egen scene inne i Posthallen som i år for første gang er arena for mesterskapet.

Den store vinsmakingen vil være åpen fra klokken 13-19, og her vil du få smake de lekreste viner, oppleve mat og vin i kombinasjon, delta på spennende foredrag og ikke minst overvære den spennende konkurransen.

I etterkant av NM-et og den store smakingen arrangeres det også en stor middag på Onda Sea hvor du vil møte en rekke av østersåpnerne.

Meld deg på som deltaker til NM i østersåpning ved å klikke på lenken nedenfor!

Jeg melder meg på som deltaker i NM (klikk)

Se konkurransereglene ved å klikke her

Hva:

NM i østersåpning 2012

Når:

Søndag 2. september klokken 14.00
(registrering fra kl 12.00)

Hvor:

Posthallen Restaurant, Prinsensgate 2, 0152 Oslo

Hvem:

Du som arbeider med sjømat profesjonelt

Hvorfor:

Vinneren vil representere Norge under årets VM
- 58th Galway International Oyster Festival,
Irland 27. - 30. september 2012.

Norge i verdenstoppen

Norge har en fantastisk historie å se tilbake på i VM i østersåpning.

To verdensmestere de siste årene (Ola Nilsson og Øystein Reinsborg), og mange andre topplasseringer, gjør at Norge stiller som en av favorittene.

Åpning av østers er en krevende sport. I fjor var det Xiang Xiu som vant den spennende sekundstriden. Han brukte 4 minutter og 58 sekunder på å åpne 30 østers, og samtlige var så å si perfekt åpnet.

Hvilket betyr at innmaten ikke var skadet, at det ikke var skallrester eller andre uvedkommende elementer i skjellene og ikke minst at de var anrettet på en elegant måte.

Les konkurransereglene her

Det er heller ingen hvilke som helst østers deltakerne får bryne seg på. I denne konkurransen bruker vi nemlig den opprinnelige østersen i våre farvann, flatøsters av ypperste kvalitet.

Østersene, som kommer fra Galway i Irland, er de samme som benyttes under det årlige verdensmesterskapet, og de leveres av Norges fremste leverandør av gourmetprodukter, A la Carte Produkter.

I år blir det kanskje du som får muligheten til å forsvare Norges ære?

Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)

Enestående premier

Vinneren av årets Norgesmesterskap kan vente seg et vell av flotte premier.

Som Norgesmester får vinneren æren av å forsvare Norges gode resultater i verdensmesterskapet i Galway, Irland, i slutten av september.

Norgesmesteren får dessuten en Tissot Seastar 1000 Automatic Chronograph, et utrolig urverk til en verdi av kroner 8 500,-, levert av den offisielle tidtakeren Tissot Norge.

Videre får vinneren en reise og opphold for to personer på Laroche Hôtel du Vieux Moulin i Chablis med omvisning på vingården, samt en eksklusiv kokkejakke levert av Sportex.

Vinneren og finalistene blir også premiert med et utvalg viner fra Maison Laroche, samt at det blir en egne premier levert av Howard for beste kvinnelige østersåpner, beste presentasjon og beste tid.

jobber du med østers til vanlig skal du ikke nøle med å melde deg på dette spennende arrangementet.

Jeg vil delta i NM i østersåpning (klikk)

Bli med på festen

Årets NM avholdes under årets store vinarrangement i Posthallen, og hva passer vel bedre enn å sette av søndagen til å lære mer om vin og overvære Norges tøffeste mesterskap?

Husk at du må forhåndspåmelde deg til dette arrangmentet, og det er egne påmeldinger for vanlige forbrukere og hotell- og restaurantbransjen (se lenker nedenfor).

I etterkant av NM-et og den store smakingen arrangeres det også en stor middag på Onda Sea hvor du vil møte en rekke av østersåpnerne.

Jeg vil delta på årets største vinsmaking (forbruker)

Jeg jobber innen hotell og restaurant og vil melde meg på (Horeca)

 
Foto: Atle Kildahl Torp, Roger Kolbu, Thor Brødreskift
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik velger du drikke til juledesserten
Julemat
Drikke til juledesserten

Slik velger du drikke til juledesserten

Vi tøyser ikke med de søte juletradisjonene, derfor blir det også veldig klassisk i glasset.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?
Dagens rett
Ribbe i melk

Klar for en ny måte å lage juleribbe på - med garantert sprø svor?

Det er lov til å eksperimentere med julematen, og her får du en oppskrift på en spennende vri på den tradisjonelle ribba.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så lekker kan juletorsken bli
Dagens rett

Så lekker kan juletorsken bli

For mange er torsk toppen av lykke til jul, og det er ikke rart når du får den servert slik som her i mandelpotetsuppe med spinat og hollandaise

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du julestemning på et øyeblikk
Dagens rett
Rugbrød med medisterkake og bacon

Slik lager du julestemning på et øyeblikk

Her får du en smakfull og enkel oppskrift som er perfekt nå i juleinnspurten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer
Ukens drink

Miks denne sinte drinken til helgens innspurt med julefilmer

Denne drinken er inspirert av julefilmen Elf fra 2003 - med Will Ferrell i hovedrollen. En perfekt kickstart for juleferien.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her