Drikke
Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Opplev Chablis og Cognac på sitt beste med en utsøkt fisk- og skalldyrsmiddag på topprestauranten Onda Sea.
Redaksjonen
21 August 2012 - 17:01

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.

Gjennom en spesialkomponert fireretters fisk- og skalldyrsmeny, satt opp av kjøkkensjefen Jonathan Howell ved topprestauranten Onda Sea, vil du selv oppleve mat og vin i perfekt harmoni.

Vi serverer hele syv chabliser i verdensklasse til den flotte menyen og avslutter med en ikke mindre elegant cognac fra det legendariske huset A.E. Dor.

Under middagen vil du også kunne møte en nybakt Norgesmester fra årets NM i østersåpning som arrangeres tidligere på dagen.

Gå ikke glipp av denne spennende middagen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Chablis på sitt ypperste og flere grand cru

Denne kvelden får vi besøk av Brice Camelin fra det berømte vinhuset Laroche som tar oss med gjennnom Chablis' historie og særegenheter.

Du får også selv gjennom syv ulike viner smake de mange uttrykkene chablis kan ha og hvordan vinen forandrer seg når man nyter den til maten.

Til hovedretten og ostene får du smake husets toppviner i det vi serverer tre unike grand cru chabliser; Les Blanchots, Les Clos og ikke minst deres elegante Réserve de l'Obédience!

For å avslutte helaftenen serverer vi også en herlig cognac fra det renommerte huset A.E. Dor, nemlig deres A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne.

Kjøkkensjefen ved topprestauranten Onda Sea har satt opp en spesialkomponert meny som passer perfekt til de elegante vinene. Denne kvelden får du selv oppleve mat og vin i harmoni.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="laroche">Les mer om Laroche her

Ta med gode venner på denne enestående middagen - meld deg på i dag. 

 

Denne kvelden får du servert følgende viner:

Laroche Chablis Grand Cru Réserve de l'Obédience 2007 (59977)

• A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne, kr 899,90 (lanseres i september 2012)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Onda Sea, Stranden 30, 0250 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på middagen, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1850 og revolusjonær

I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.

Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.

De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto
Dagens rett

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto

Det burde være forbudt å kaste rekeskall, uten å lage kraft av dem først, for den gir sykt god smak til en risotto. Har du noen reker etter helgen, kan du tilsette dem men de er faktisk ikke nødvendige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her