Drikke
Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Vinkurs 2. september i Oslo - Chablis- og cognacmiddag på Onda

Opplev Chablis og Cognac på sitt beste med en utsøkt fisk- og skalldyrsmiddag på topprestauranten Onda Sea.
Redaksjonen
21 August 2012 - 16:01

Få vinområder er så sagnomsuste som Chablis, og i hjertet av dette berømte distriktet finner du et av de mest anerkjente husene i området, Laroche.

Gjennom en spesialkomponert fireretters fisk- og skalldyrsmeny, satt opp av kjøkkensjefen Jonathan Howell ved topprestauranten Onda Sea, vil du selv oppleve mat og vin i perfekt harmoni.

Vi serverer hele syv chabliser i verdensklasse til den flotte menyen og avslutter med en ikke mindre elegant cognac fra det legendariske huset A.E. Dor.

Under middagen vil du også kunne møte en nybakt Norgesmester fra årets NM i østersåpning som arrangeres tidligere på dagen.

Gå ikke glipp av denne spennende middagen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Chablis på sitt ypperste og flere grand cru

Denne kvelden får vi besøk av Brice Camelin fra det berømte vinhuset Laroche som tar oss med gjennnom Chablis' historie og særegenheter.

Du får også selv gjennom syv ulike viner smake de mange uttrykkene chablis kan ha og hvordan vinen forandrer seg når man nyter den til maten.

Til hovedretten og ostene får du smake husets toppviner i det vi serverer tre unike grand cru chabliser; Les Blanchots, Les Clos og ikke minst deres elegante Réserve de l'Obédience!

For å avslutte helaftenen serverer vi også en herlig cognac fra det renommerte huset A.E. Dor, nemlig deres A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne.

Kjøkkensjefen ved topprestauranten Onda Sea har satt opp en spesialkomponert meny som passer perfekt til de elegante vinene. Denne kvelden får du selv oppleve mat og vin i harmoni.

Foredraget holdes på engelsk.

 • FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="laroche">Les mer om Laroche her

Ta med gode venner på denne enestående middagen - meld deg på i dag. 

 

Denne kvelden får du servert følgende viner:

Laroche Chablis Grand Cru Réserve de l'Obédience 2007 (59977)

• A.E. Dor X.O. Vieille Fine Champagne, kr 899,90 (lanseres i september 2012)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i menyen og de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Søndag 2. september 2012 kl. 19.00 - 23.00
Pris: kroner 995,- pr. person
Sted: Onda Sea, Stranden 30, 0250 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på middagen, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 26.08.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
Spørsmål? Send en mail.

Kvalitet siden 1850 og revolusjonær

I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.

Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.

De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her