NM-seier for åttende gang

NM-seier for åttende gang

Heller ikke i år klarte noen å banke Heini Petersen (51) i østers-NM.
Redaksjonen
17 September 2014 - 23:31

I årets konkurranse stilte i alt 13 kokker, men ingen klarte å flytte Heini Petersen fra tronen. Marius Stang Bunæs fra Georg A. Nilsen, slo Heini på tid i finalen, men østersåpning er så mye mer enn hurtighet.

De 30 østersene skal være perfekt åpnet, de skal være løsnet fra bunnen og de skal være fri for skall. Dessuten premieres et pent anrettet østersfat. Etter åtte NM og utallige andre mesterskap har Heini dette «i blodet». Dessuten trener han jevnt gjennom året selv om jobben i kantina til McKinsey neppe har østers på menyen daglig.

Totaltid inkludert straffe- og bonuspoeng ble 3:03 for årets norgesmester.

Ønsker konkurranse

Marius fikk andreplassen med en totaltid på 4:03 og er den som i øyeblikket er nærmeste konkurrent, men han må altså jobbe mye med presisjonen. De flotte premiene som i år er Raymond Weils toppmodell Parsifal samt en vinreise for to til Mas Janeil i Maury, Frankrike, bør være motivasjon nok til å gi Heini enda mer konkurranse.

– Jeg tar gjerne imot utfordrere, sier Heini. Men han mener at utfordrerne må være mye bedre enn veteranene for å hevde seg i VM som er det endelige målet. Selv har han deltatt i VM like mange ganger. Hans beste plassering er 3. plassen i 2007.

To norske VM-seire

Norge har imidlertid to VM-seire allerede. Øystein Reinsborg vant i 2005 og Ola Nilsson i 2004. Så det er klart på tid med en ny norsk seier. Om det lykkes, får vi vite om et par uker.

For det er 17. gang Apéritif arrangerer NM i østersåpning og like mange ganger at en norsk kandidat sendes til Galway, Irland for VM som finner sted siste helgen i september.

Juryen besto av Rune Pal (Onda), Bela Szabo (A la Carte) og Øystein Reinsborg (RealMat).

Årets NM er et samarbeid med A la Carte Produkter som leverer flatøsters fra KellyOysters i Galway, de samme østersene som brukes i VM. Andre bidragsytere er ExCellars, Electrolux og Lekter’n.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk
+
Tester

Høstøl i verdensklasse og en skarp en for den som ikke får nok røyk

Blant nyhetene i basis i september er det noen riktig gode øl, sider og brennevin som kan plukkes med på neste polbesøk og inkluderes i neste fårikålmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Imponerende 55 finalister i Star Wine List Award Norway 2025

Blant et rekordstort antall påmeldte vinkart i konkurransen Star Wine List Award Norway er det også rekordmange finalister fordelt på ni ulike kategorier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere
Ukens kake

Vi får ikke nok av kanelboller; lag dem som et brytebrød og det rekker til flere

Et brød blir til 24 saftige "brødskiver" med smake av kanel og epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)
+
Godbiter i pollisten

Endelig syrefrisk hvit burgunder (og til en veldig god pris)

Etter alle de noe søtladne 2023-burgunderne som strømmer inn på det norske markedet for tiden, kom denne som et frisk pust.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her