NM-seier for åttende gang

NM-seier for åttende gang

Heller ikke i år klarte noen å banke Heini Petersen (51) i østers-NM.

I årets konkurranse stilte i alt 13 kokker, men ingen klarte å flytte Heini Petersen fra tronen. Marius Stang Bunæs fra Georg A. Nilsen, slo Heini på tid i finalen, men østersåpning er så mye mer enn hurtighet.

De 30 østersene skal være perfekt åpnet, de skal være løsnet fra bunnen og de skal være fri for skall. Dessuten premieres et pent anrettet østersfat. Etter åtte NM og utallige andre mesterskap har Heini dette «i blodet». Dessuten trener han jevnt gjennom året selv om jobben i kantina til McKinsey neppe har østers på menyen daglig.

Totaltid inkludert straffe- og bonuspoeng ble 3:03 for årets norgesmester.

Ønsker konkurranse

Marius fikk andreplassen med en totaltid på 4:03 og er den som i øyeblikket er nærmeste konkurrent, men han må altså jobbe mye med presisjonen. De flotte premiene som i år er Raymond Weils toppmodell Parsifal samt en vinreise for to til Mas Janeil i Maury, Frankrike, bør være motivasjon nok til å gi Heini enda mer konkurranse.

– Jeg tar gjerne imot utfordrere, sier Heini. Men han mener at utfordrerne må være mye bedre enn veteranene for å hevde seg i VM som er det endelige målet. Selv har han deltatt i VM like mange ganger. Hans beste plassering er 3. plassen i 2007.

To norske VM-seire

Norge har imidlertid to VM-seire allerede. Øystein Reinsborg vant i 2005 og Ola Nilsson i 2004. Så det er klart på tid med en ny norsk seier. Om det lykkes, får vi vite om et par uker.

For det er 17. gang Apéritif arrangerer NM i østersåpning og like mange ganger at en norsk kandidat sendes til Galway, Irland for VM som finner sted siste helgen i september.

Juryen besto av Rune Pal (Onda), Bela Szabo (A la Carte) og Øystein Reinsborg (RealMat).

Årets NM er et samarbeid med A la Carte Produkter som leverer flatøsters fra KellyOysters i Galway, de samme østersene som brukes i VM. Andre bidragsytere er ExCellars, Electrolux og Lekter’n.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

 

 

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen