NM-tittelen endelig sikret

Ørjan Lundmark er endelig norgesmester i vinkelnerkunst, og det etter fjerde forsøk.

Det var en lykkelig Ørjan Lundmark fra Bølgen & Moi Briskeby som tok i mot beviset på NM-tittelen etter en krevende finale. Og den fjerde i rekken for Lundmark som altså endelig seiret.

Han fikk imidlertid sterk konkurranse fra to kvinner, nemlig Merete Bø (bildet nedenfor), Bagatelle og sin kollega Nina Fredagsvik (t.h.), som begge debuterte i NM-sammenheng. De tre gikk seirende ut av semifinalen hvor til sammen åtte vinkelnere deltok.

Finaleelementene bestod av vinsetting av meny, håndtering av vanskelig gjest, dekantering, blindsmaking av vin og sprit samt fordeling av en magnum champagne i 16 glass. I den siste øvelsen var det selvsagt ikke lov til å gå tilbake og etterfylle.

I NM-juryen satt Frithjof Nicolaysen, Arcus, Knut Espen Misje og Ole-Martin Alfsen fra Gastronomisk Institutt, Christopher Moestue, Moestue Grape Selections, Aase E. Jacobsen, Apéritif og Robert Lie, Bagatelle, for øvrig trippel norgesmester, tidligere nordisk mester, regjerende europamester og norsk kandidat i VM som går på Rhodos i mai.

Arrangør av NM er Norsk Vinkelnerforening med chablisprodusenten Laroche som hovedsponsor.

Foto: Jan H. Amundsen

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen