Nøgne Ø et av verdens beste bryggerier

Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø er kåret til et av verdens beste bryggerier.
Redaksjonen
29 Januar 2007 - 17:45

Det er den anerkjente internettsiden ratebeer.com som har kåret de 100 beste bryggeriene i verden.
Blant de 50 beste
Nøgne Ø kom på 44. plass totalt sett. Dersom man bare regner med de beste europeiske bryggeriene kom Nøgne Ø på 12. plass.

Dette er en en meget bra plassering, spesielt med tanke på at det bare i USA finnes rundt 3500 mikrobryggerier. I Danmark finnes det 80 stykker, så det er snakk om et meget godt resultat.

- Dette er selvsagt veldig hyggelig og vi håper at det blir lagt merke til. Dessuten kan det bidra til å øke omsetningen, sier daglig leder Kjell Einar Karlsen i Nøgne Ø. Han utelukker ikke at resultatet også kan føre til økt eksport.

Stor eksport
- I fjor eksporterte vi 52% av produksjonen. Ølet gikk hovedsaklig til Sverige, Finland, Danmark og USA. Så det er klart at dette kan ha en smitteeffekt. En slik kåring blir jo registrert av mange, og kanskje er det noen nye ølelskere som får øynene opp for ølet vårt, sier Karlsen.

Med bakgrunn i resultatene fra kåringen kan det altså bli økning i eksporten. Men Grimstad-bryggeriet har også planer om å vokse her hjemme. Nøgne Ø har signert en avtale med ICA-kjeden, noe som innebærer at butikkølet deres blir tilgjengelig på 110 nye utsalgssteder fra 1. februar.

I budsjettet for 2007 er det lagt opp til en økning på hele 80%. Majoriteten av dette er tenkt på dagligvarehandelen og restauranter i Norge.

Du kan lese resultatene her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik har du ikke smakt klippfisk før
Dagens rett
Klippfisk trukket i olivenolje med sitronsaus og egg

Slik har du ikke smakt klippfisk før

I dag gir vi deg kanskje den beste oppskriften på hvordan du skal servere klippfisk.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia
+

Oppdag den søte hemmeligheten fra Champagne - ratafia

En nærmest glemt drikk som skapte glede blant vinbønder og drueplukkere i Champagnes vinmarker, har nå fått en renessanse hos franske toppchefer. Arnaud Lallemand som står bak trestjerneren L’Assiette Champenoise i Reims er en av dem.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her
Dagens rett

Hjemmelagete fiskekaker er best med smaksrikt tilbehør som her

Bare prøv denne oppskriften på hjemmelagde seikarbonader med stuede grønnsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Be inn på en fyldig elggryte
Dagens rett
Rødvinsgryte av elg

Be inn på en fyldig elggryte

Har du ikke elgkjøtt, kan du godt bruke annet vilt eller tamt kjøtt i denne oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her