Nøgne Ø et av verdens beste bryggerier

Grimstad-bryggeriet Nøgne Ø er kåret til et av verdens beste bryggerier.
Redaksjonen
29 Januar 2007 - 17:45

Det er den anerkjente internettsiden ratebeer.com som har kåret de 100 beste bryggeriene i verden.
Blant de 50 beste
Nøgne Ø kom på 44. plass totalt sett. Dersom man bare regner med de beste europeiske bryggeriene kom Nøgne Ø på 12. plass.

Dette er en en meget bra plassering, spesielt med tanke på at det bare i USA finnes rundt 3500 mikrobryggerier. I Danmark finnes det 80 stykker, så det er snakk om et meget godt resultat.

- Dette er selvsagt veldig hyggelig og vi håper at det blir lagt merke til. Dessuten kan det bidra til å øke omsetningen, sier daglig leder Kjell Einar Karlsen i Nøgne Ø. Han utelukker ikke at resultatet også kan føre til økt eksport.

Stor eksport
- I fjor eksporterte vi 52% av produksjonen. Ølet gikk hovedsaklig til Sverige, Finland, Danmark og USA. Så det er klart at dette kan ha en smitteeffekt. En slik kåring blir jo registrert av mange, og kanskje er det noen nye ølelskere som får øynene opp for ølet vårt, sier Karlsen.

Med bakgrunn i resultatene fra kåringen kan det altså bli økning i eksporten. Men Grimstad-bryggeriet har også planer om å vokse her hjemme. Nøgne Ø har signert en avtale med ICA-kjeden, noe som innebærer at butikkølet deres blir tilgjengelig på 110 nye utsalgssteder fra 1. februar.

I budsjettet for 2007 er det lagt opp til en økning på hele 80%. Majoriteten av dette er tenkt på dagligvarehandelen og restauranter i Norge.

Du kan lese resultatene her:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien
Dagens rett
Pinneribs med brie

Lei pinnekjøtt? Da har du ikke prøvd denne vrien

Ost, mynte og syrlig syltetøy setter en helt annen smak på pinnekjøttet. Må prøves.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du ikke fått nok ribbe?
Dagens rett
Glasert tapasribbe

Har du ikke fått nok ribbe?

Har du fortsatt en juleribbe i kjøleskapet eller rett og slett ikke er gått lei ennå, er dette løsningen: Glasert tapasribbe. Nam.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets juledessert bygges i høyden
Ukens kake
Pavlova-juletre

Årets juledessert bygges i høyden

Denne desserten kommer til å vekke oppsikt - også fordi den smaker utrolig godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her