Noma serverte millionoverskudd

Stjernerestauranten mer enn doblet resultatet i 2010.

Stjernekokken Rene Redzepi har skaffet Noma den ærefulle tittelen verdens beste restaurant og to stjerner i Michelinguiden. Nå har restauranten også gitt eierne sine det største overskuddet i sin åtteårige historie, skriver Jyllandsposten.dk.

I 2010 gikk Noma med et overskudd på knappe to millioner kroner før skatt. Dermed ble milliongrensen brutt før første gang. Resultatet er cirka 950.000 kroner bedre enn i 2009. Omsetningen steg med bare knappe to millioner, men det skyldes først og fremst plassbegrensninger, skriver avisen.

Etter at den to år på rad er blitt kåret til verdens beste, har det vært lange ventelister for å få bord i restauranten i Nyhavn.

Noma eies av Rene Redzepi, Claus Meyer og Kristian Byrge.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Champagnedruen meunier: Fra underdog til stjernestatus

Meunier ble tidligere satt i skyggen av de mer anerkjente champagnedruene chardonnay og pinot noir. Det siste tiåret har imidlertid meunier fått en renessanse og blomstrer nå for fullt, blant annet takket være en iherdig innsats fra dyktige meunierfrelste vinmakere. I dag finnes en rekke utsøkte champagner som er laget av meunier alene. Les hele saken

Til toppen